مدیرکل دفتر حفظ کاربری اراضی

تنها ۱۱ درصد از اراضی کشور قابل کشت است / عدم قاطعیت در اجرای قانون حفظ کاربری

تنها ۱۱ درصد از اراضی کشور قابل کشت است /  عدم قاطعیت در اجرای قانون حفظ کاربری

تهران- ایانا- مدیرکل دفتر حفظ کاربری اراضی سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه اراضی کلاس سه و چهار که معمولاً کم‌بازده تلقی می‌شوند، در تأمین محصولات جالیزی نقش بسزایی دارند گفت:تخلفات ساخت‌وساز، تغییر کاربری و انشعابات غیرمجاز باعث شده امکان یکپارچه‌سازی از بین رفته و بخش اعظمی از اراضی حاصلخیز از چرخه تولید خارج شود.

محسن آشتیانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا، با اشاره به آمارهای منتشر شده از سوی مؤسسه خاک و آب کشور اعلام کرد: تنها ۱۱ درصد از اراضی کشور، معادل حدود ۱۸ میلیون هکتار از ۱۶۵ میلیون هکتار کل اراضی، دارای قابلیت کشاورزی هستند.

مدیرکل دفتر حفظ کاربری اراضی سازمان امور اراضی کشور با بیان اینکه از این سطح اراضی، تنها یک‌میلیون و ۵۰ هزار هکتار در کلاس یک (مرغوب‌ترین اراضی) و حدود چهار میلیون هکتار در کلاس دو قرار دارند، افزود: در مجموع، تنها ۳۰ درصد از اراضی کشاورزی در کلاس‌های یک و دو قرار می‌گیرند و اراضی کلاس سه و چهار که معمولاً کم‌بازده تلقی می‌شوند، در تأمین محصولات جالیزی نظیر گوجه‌فرنگی و خیار و ...نقش و تاثیر بسزایی دارند.

وی با اشاره به تخلفات ساخت‌وساز، تغییر کاربری و انشعابات غیرمجاز در همین میزان اراضی محدود، اشاره و تصریح کرد: این تخلفات باعث شده امکان یکپارچه‌سازی از بین رفته و بخش اعظمی از اراضی حاصلخیز از چرخه تولید خارج شود.

آشتیانی با انتقاد از رویکرد فعلی دستگاه‌های اجرایی گفت: هدف از حفظ کاربری اراضی کشاورزی، یکپارچه‌سازی، کاهش هزینه تولید، افزایش بهره‌وری و ارتقای امنیت غذایی کشور است، اما در عمل با روند تکه‌تکه شدن اراضی مواجه‌ایم و در عمل با واقعیت های رو برو بسیار فاصله گرفته ایم.

مدیرکل دفتر حفظ کاربری اراضی با بیان اینکه برخی دستگاه‌ها قوانین را به‌گونه‌ای تفسیر می‌کنند که اهداف اقتصادی و سازمانی خود را محقق سازند، اظهار کرد: این تغییر کاربری‌ها بدون توجه به پیامدهای جدی برای امنیت غذایی کشور انجام می‌شود و در شرایط بحرانی پیش‌رو که ناشی از کاهش اراضی و تغییر اقلیم است، تأمین غذای مغذی و سالم، کافی و قابل دسترس مردم نباید از اولویت خارج شود.

وی قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی را نسبتاً شفاف و دقیق دانست و گفت: این قانون خلأ چندانی ندارد و با برخی اصلاحات جزئی می شود مشکلات موجود را مرتفع کرد.

آشتیانی با بیان اینکه مشکل اساسی عدم هماهنگی بین دستگاهی و قاطعیت در اجرا است خاطرنشان کرد: نبود زیرساخت‌های اجرایی، ناهماهنگی بین دستگاه‌ها و عدم ارتباط سامانه‌های اطلاعاتی دستگاهها، موجب شده مجوزهای تغییر کاربری به‌صورت پراکنده و متقاضی‌محور صادر شود.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید