مشاور وزیر جهاد کشاورزی:
تکمیل حدود ۳۰۰۰ سامانه نوین آبیاری در ۴ سال گذشته/ تنها ۴۰۰طرح نیمه تمام باقی مانده است

تهران- ایانا- مشاور وزیر و مجری طرح سامانههای نوین آبیاری با اشاره به نقش توسعه سامانههای نوین آبیاری گفت: نزدیک به ۳۰۰۰ پروژه سامانه نوین آبیاری طی ۴ سال گذشته تکمیل شد.
فریبرز عباسی در گفتوگو با خبرنگار ایانا با بیان اینکه تعداد پروژههای نیمهتمام سامانههای نوین آبیاری از حدود ۳هزار و ۲۵۰، طی چهار سال گذشته به کمتر از ۴۰۰ تقلیل یافته است، خاطرنشان کرد: این دستاورد با پیگیریهای مستمر معاونت آب و خاک، وزارت جهاد کشاورزی، سازمان برنامه و بودجه، همکاری دستگاههای نظارتی و تلاش همکاران استانی محقق شده است.
مجری طرح سامانههای نوین آبیاری با اشاره با بالابودن سطح پوشش و نیاز اعتباری برخی از پروژههای توسعه سامانههای نوین آبیاری گفت: زمان بیشتری برای تعیین تکلیف این پروژهها نیاز است و در تلاش هستیم تامین آنها از منابع مختلف شامل منابع دولتی، بخش خصوصی، خودیاری بهرهبرداران و منابع استانی انجام شود.
وی یادآور شد: در برنامه هفتم پیشرفت سالانه حدود ۳۵۰ هزار هکتار اجرای سامانههای نوین آبیاری هدفگذاری شده است که از لحاظ فیزیکی بر اساس برآوردها و زیرساختهای ایجاد شده در کشور طی ۳۰ سال گذشته در این زمینه، اعم از توانمند سازی مشاوران، پیمانکاران و تولیدکنندگان داخلی ظرفیت توسعه این سامانهها در کشور در حدود ۴۰۰ هزار هکتار در سال بوده، و شاید تنها محدودیت ما منابع مالی است.
عباسی با اشاره به افزایش اعتبارات توسعه سامانههای نوین آبیاری در سال اول اجرای برنامه هفتم، توضیح داد: این اعتبارات از محل منابع عمومی افزایش ۲۰ درصدی داشته و اعتبارات مربوط به صندوق توسعه ملی مجددا در قانون بودجه ۱۴۰۴ فعال شده و بیش از ۵ همت اعتبار بعد از چند سال وقفه، مجددا احیا شد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی اعتبارات توسعه روشهای آبیاری زیرسطحی در قانون بودجه را خوب توصیف کرد و گفت: اگر این اعتبارات تخصیص پیدا کند بخش قابل توجهی از طرحهای تکلیف شده در برنامه هفتم پیشرفت محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه بر اساس آخرین آمار موجود در حدود ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار توسعه سامانه های نوین آبیاری در کشور محقق شده است، تاکید کرد: اثر بخشی این طرحها به طور مرتب رصد شده و به جرات می توان گفت بخش مهمی از امنیت غذایی حال حاضر کشور، مرهون این توسعه است.
عباسی ادامه داد: این سامانه ها به حدی موثر بوده اند که از سطح تجهیز شده، نزدیک به ۵۵۰ هزار هکتار توسط خود بهرهبردار با منابع مالی شخصی و بدون دریافت ریالی کمک دولتی توسعه یافته است.
وی خاطرنشان کرد: این نشان از دوره بازگشت سرمایه کوتاه سرمایهگذاری در توسعه سامانه های نوین آبیاری به دلیل افزایش بهروری و ارتقاء اثربخشی، و نیز کاهش مصرف آب دارد که باعثشده بهره بردار در انتظار یارانه دولتی ماندن را به صلاح ندانسته و اراضی آبی خود را به این سامانه ها تجهیز کند.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید