«روز ملی مرتع و مرتعداری» در مسیر ثبت در تقویم ملی قرار گرفت/ مرتع؛ جلوه بصری دوستی طبیعت و فرهنگ

 «روز ملی مرتع و مرتعداری» در مسیر ثبت در تقویم ملی قرار گرفت/ مرتع؛ جلوه بصری دوستی طبیعت و فرهنگ

تهران- ایانا- مدیرکل مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: روز ۲۵ اردیبهشت به عنوان «روز ملی مرتع و مرتعداری» در تقویم ملی ثبت شود.

ترحم بهزاد در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اشاره به طرح پیشنهادی برای نام‌گذاری روز ۲۵ اردیبهشت به عنوان «روز ملی مرتع و مرتعداری» گفت: این پیشنهاد با استناد به همزمانی این روز با کوچ عشایر به ییلاقات، اوج جلوه‌های بصری طبیعت در فصل بهار، آغاز بهره‌برداری از گیاهان دارویی و خوراکی مرتعی، و آمادگی مراتع ییلاقی برای چرای دام مطرح شده است.

مدیرکل مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور هدف از این نام‌گذاری را ارتقای فرهنگ مرتعداری پایدار و تبیین جایگاه مراتع به عنوان ثروت ملی و بخشی از معارف عمومی برای نسل‌های امروز و آینده دانست و افزود: این نام‌گذاری می‌تواند موجب جلب مشارکت همگانی برای حفظ، احیا و بهره‌برداری اصولی از این منابع ارزشمند شده، و در جهت حفظ پوشش گیاهی، جلوگیری از فرسایش خاک، تلطیف هوا، تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی، کاهش خطر سیلاب و گرد و غبار و در نهایت، تضمین امنیت زیستی پایدار ملی و منطقه‌ای مؤثر واقع شود.

وی با تأکید بر اهمیت تقاطع دانش بومی، علم، تکنولوژی، سرمایه‌گذاری و سیاست‌گذاری کلان در مدیریت پایدار مراتع اظهار کرد: نام‌گذاری یک روز ملی برای مرتع می‌تواند بستری برای معرفی نظام دامداری سنتی اقوام مختلف به عنوان بخشی از هویت ملی، حمایت از سبک زندگی شبانی سازگار با محیط زیست، توسعه گردشگری و اکوتوریسم، بهره‌برداری اصولی از گیاهان دارویی و صنعتی، تقویت زنبورداری و سرمایه‌گذاری در انرژی‌های نو و فناوری‌های دیجیتال باشد.

مدیرکل مراتع کشور افزود: از دیگر اهداف این نام‌گذاری می‌توان به ارتقاء معیشت جوامع روستایی و عشایری، تقویت نقش‌آفرینی جوانان و زنان، افزایش تاب‌آوری در برابر تغییرات اقلیمی، و جلب مشارکت عمومی برای مقابله با آتش‌سوزی‌ها، آفات و تخلفات در مراتع اشاره کرد.

وی با اشاره به اهمیت آگاهی‌بخشی عمومی تأکید کرد: نام‌گذاری این روز فرصتی  برای برجسته‌سازی نقش مراتع در امنیت زیستی و غذایی کشور، تبیین ارزش نظام‌های بهره‌برداری سنتی در حفاظت از منابع طبیعی، و جلب مشارکت همه اقشار جامعه برای صیانت از این سرمایه‌های ملی خواهد بود.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید