توسعه حمل و نقل پاک در پایتخت

توسعه حمل و نقل پاک در پایتخت

تهران- ایانا-مدیریت شهری تهران با هدف گذار به حمل‌ونقل پاک و توسعه مفهوم «میکرومبیلیتی»، مجموعه‌ای از اقدامات عملیاتی شامل ارائه تسهیلات خرید برای جوانان، راه‌اندازی اسکوترهای اشتراکی و ایجاد مسیرهای امن «سرزندگی» را آغاز کرد.

کدخبر: 138406

به گزارش ایانا، نخستین رویداد شهرنوردی با عنوان اسکوترکن با هدف ترویج حمل‌ونقل پاک و سبک، معرفی ظرفیت‌های شهری و گردشگری و ایجاد تجربه‌ای متفاوت از شهر، در ایوان انتظار میدان ولیعصر(عج) صبح امروز - ۱۵ مهر ۱۴۰۵_ با حضور سید احمد علوی عضو شورای اسلامی شهر تهران، پوریا علیمردانی مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک و فاطمه کریمی، مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران و جمعی از مدیران شهری، دانشجویان، دانش‌آموزان، فعالان حوزه حمل‌ونقل پاک و شهروندان برگزار شد.

پوریا علیمردانی، مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران، در گزارشی جامع از برنامه‌های جدید این سازمان، بر اهمیت توسعه حمل‌ونقل کوتاه‌مسافت (میکرومبیلیتی) تأکید کرد.

وی اظهار داشت که هدف اصلی، انتقال سفرهای کوتاه شهری (کمتر از ۵ کیلومتر) از خودروهای شخصی به روش‌های پاک و کم‌هزینه است.

وی افزود: تسهیلات ویژه برای دانشجویان و جوانان یکی از محورهای اصلی این برنامه، حمایت مالی از جوانان برای ورود به این فرهنگ است.

علیمردانی اعلام کرد: «در نخستین مرحله، تسهیلاتی به ارزش ۱۵۰ میلیون تومان برای خرید ۲ هزار دستگاه اسکوتر (عمدتاً برندهای داخلی) برای دانشجویان و جوانان در نظر گرفته شده است که بخش بزرگی از هزینه خرید یک اسکوتر مناسب را پوشش می‌دهد.»
همکاری با پلیس و توسعه زیرساخت‌های امن

مدیرعامل سازمان حمل‌ونقل، از تشکیل یک اکیپ ۳۰۰ دستگاهی اسکوتر برای پلیس راهور تهران خبر داد که جهت مأموریت‌های سریع و دسترسی آسان در محیط‌های شهری تجهیز خواهد شد.

وی همچنین با اشاره به اجرای طرح «مسیر سرزندگی»، تأکید کرد: شهرداری در حال ایجاد شبکه‌ای از مسیرهای اختصاصی و امن برای پیاده‌روی، دوچرخه و اسکوتر است تا از تردد این وسایل در بزرگراه‌ها جلوگیری شود.

در ادامه عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به رویکرد برنامه‌محور مدیریت شهری در حوزه حمل‌ونقل، از اختصاص ۵۰ درصد بودجه پایتخت به این بخش خبر داد و تأکید کرد:  حل ریشه‌ای ترافیک و آلودگی هوا نیازمند توسعه همزمان زیرساخت‌ها و شیوه‌های نوین جابه‌جایی است.

احمد علوی  با تأکید بر اینکه مدیریت شهری این دوره یکی از با‌برنامه‌ترین دوره‌ها در حوزه حمل‌ونقل عمومی بوده است، گفت: «تهران با دو چالش اساسی ترافیک و آلودگی هوا دست‌وپنجه نرم می‌کند که مدیریت شهری برای حل آن‌ها، نیمی از بودجه کل شهر را به این حوزه اختصاص داده است تا برنامه‌ها به صورت اساسی پیگیری شوند.»

وی با اشاره به اینکه ساخت بزرگراه به‌تنهایی برای حل ترافیک کافی نیست، افزود: «در کنار ساخت و تکمیل بزرگراه‌هایی مانند شهید شوشتری، یادگار امام (ره) و آزادراه شهید همدانی، توسعه شبکه مترو و ایستگاه‌های نیمه‌تمام نیز با جدیت در دستور کار قرار دارد تا زیرساخت‌های فیزیکی تکمیل شوند.»

عضو شورای اسلامی شهر تهران با تأکید بر ضرورت ایجاد «حق انتخاب» برای شهروندان تصریح کرد: «از منظر علمی، همزمان با توسعه زیرساخت‌ها، باید روش‌های مختلف جابه‌جایی نیز گسترش یابد تا شهروندان در فاصله کوتاهی از منزل، به گزینه‌های متنوعی همچون اتوبوس، تاکسی، مترو، دوچرخه یا اسکوتر دسترسی داشته باشند.»

علوی در خصوص راهکارهای مقابله با آلودگی هوا نیز اظهار داشت: «شهرداری تهران رویکرد خود را از کسب درآمد از طرح ترافیک به سمت برقی‌سازی ناوگان تغییر داده است. در همین راستا، برقی‌سازی اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها در مناطق مرکزی و پرتردد (مانند مناطق ۶، ۱۱ و ۱۲) و همچنین ساماندهی موتورسیکلت‌های محدوده بازار در حال پیگیری جدی است.»

وی در پایان با اشاره به جایگاه دوچرخه و اسکوتر در حمل‌ونقل پاک خاطرنشان کرد: «با توجه به بافت تپه‌ای و شیب معابر تهران، اسکوتر می‌تواند جایگزین مناسب‌تری برای برخی مسیرها نسبت به دوچرخه باشد؛ اما ترویج این شیوه نیازمند حمایت همه‌جانبه مدیریت شهری است که در این دوره به آن توجه ویژه‌ای شده است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید