مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز:
نیریز قطب تولیدآنغوزه تلخ کشور

فارس- ایانا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز، گفت: این شهرستان با سطح یکصدهزار هکتاری آنغوزه در عرصههای منابع طبیعی از دیرباز قطب تولید این محصول در کشور و رویشگاه این گیاه به صورت خودرو بوده است.
نادر زارعی با بیان اینکه برداشت آنغوزه تلخ از اردیبهشت ماه در این شهرستان آغاز شده است و تا اواخر شهریورماه ادامه دارد، افزود: در حال حاضر افزون بر یکهزار هکتار از زمینهای کشاورزی این شهرستان به کشت آنغوزه دیم اختصاص یافته که نزدیک به 300 هکتار آن مثمر است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز، اظهار کرد: هر غده آنغوزه در طول برداشت بهطور متوسط ۱۸ مرتبه بهصورت عرضی برش میخورد که در شرایط مساعد به 25 برش نیز میرسد و در مجموع هشتاد تا صد و پنجاه گرم شیرابه از آن بهدست میآید و پیشبینی میشود در سال جاری به دلیل خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی حدود 10 تن صمغ آنغوزه برداشت شود که علاوه بر مصارف داخلی به کشورهایی از جمله چین و هندوستان صادر میشود.
وی ابراز کرد: دوره باردهی این گیاه هر پنج تا هفت سال یکبار است؛ از اینرو برای افزایش بهرهوری و کاهش هزینهها، می توان اقدام به کاشت نشاء آنغوزه کرد که با این روش دوره باردهی دو سال کاهش یافته و سودآوری بیشتری را در پی خواهد داشت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان نیریز تصریح کرد: این گونه نادر گیاهی بوتهای بزرگ، علفی و چند ساله است و رویشگاه آن منحصرا ایران، افغانستان، تاجیکستان، قزاقستان و ازبکستان است و شیرابه آن مصارف دارویی، صنعتی و خانگی دارد.
زارعی افزود: گلهای این گیاه زرد رنگ و به صورت گل آذین چتری در انتهای ساقه قرار میگیرند؛ رنگ میوهها قهوهای تیره است، از ریشه یا قاعده ساقه این گیاه بر اثر تیغ زدن مادهای به نام "اولئوگم رزین" به دست میآید که به "آنغوزه" مشهور و شیرابه آن به عنوان مادهای خلط آور، ضدنفخ و اسپاسم رودهای مورد توجه بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید