امضای سند توسعه همکاری کشاورزی ایران و هلند/ ایران از تجربه کشت متراکم و گلخانه‌ای هلند استفاده می‌کند

امضای سند توسعه همکاری کشاورزی ایران و هلند/ ایران از تجربه کشت متراکم و گلخانه‌ای هلند استفاده می‌کند

سند توسعه همکاری کشاورزی ایران و هلند به‌منظور توسعه فعالیت‌های تجاری و افزایش صادرات و واردات امروز در وزارت جهاد کشاورزی امضا شد.

کدخبر: 26272
امضای سند توسعه همکاری کشاورزی ایران و هلند/ ایران از تجربه کشت متراکم و گلخانه‌ای هلند استفاده می‌کند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)، وزیر جهاد کشاورزی امروز در دیدار با هنک‌کامپ، وزیر امور اقتصادی هلند که با هدف توسعه همکاری‌ دو کشور در بخش کشاورزی در محل وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، اظهار امیدواری کرد که با فضایی که بعد از توافق برجام بین ایران و کشورهای 1+5 پیش آمده روابط دو کشور برای همکاری‌های هرچه بیشتر گسترش یابد.

محمود حجتی با بیان اینکه هلند از لحاظ صنعتی کشوری توسعه یافته است، اما ما این کشور را بیشتر در زمینه مسائل مربوط به آب، خاک و کشاورزی می‌شناسیم، به فعالیت‌های قابل توجه هلند در زمینه کشت متراکم و گلخانه‌ای و تولید و صادرات گل و گیاه اشاره کرد و گفت: با توجه به ظرفیت‌ها و قابلیت‌هایی که در کشورمان وجود دارد و همچنین محدودیت‌هایی که از نظر منابع آبی داریم، در صددیم کشت‌های متراکم و گلخانه‌ای را در ایران افزایش دهیم.

وی با اشاره به توسعه همکاری بین دو کشور ایران و هلند در ارتباط با انتقال تکنولوژی و همکاری‌های علمی و فنی و همچنین مبادله ژرم‌پلاسم افزود: تولید و بازاریابی به‌صورت مشترک با توجه به موقعیت ایران در بازارهای خاورمیانه و همچنین بازار داخلی ایران و کشورهای همسایه می‌تواند در زمینه توسعه همکاری‌ کشاورزی بین دو کشور بسیار مؤثر باشد.

حجتی خاطرنشان کرد: برای توسعه همکاری‌های کشاورزی بین دو کشور می‌توان کشور هلند سرمایه‌گذاری مجزا انجام دهد و یا با طرف ایرانی همکاری‌ مشترک در تولید، فناوری و عرضه به بازارهای هدف داشته باشد.

وی با اشاره به همکاری‌ آموزشی در ارتباط با تجهیز آب و خاک با کشور هلند در گذشته اظهار امیدواری کرد همکاری‌ها در جهت توسعه منابع آب و خاک و بهره‌وری از این منابع ادامه پیدا کند.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با اختصاص منابع از صندوق توسعه ملی اعتبارات خوبی برای سرمایه‌گذاری‌های کشاورزی در کشور فراهم است و امیدواریم این همکاری‌ها با توجه به سند همکاری که امروز بین دو کشور امضا می‌شود، با تعیین دو نماینده ویژه از سوی دو کشور برای بررسی همکاری‌ مشترک ایجاد شده، به نتیجه برسد.

حجتی با اشاره به وضعیت اقلیمی کشور، ظرفیت‌ مناسب در زمینه کشت محصولات ارگانیک و شناسایی 70 هزار هکتار اراضی کشاورزی برای تولید ارگانیک تصریح کرد: زمینه همکاری دیگری که می‌توان بین دو کشور داشت، ایجاد کمیته مشترکی برای بازاریابی و فرآوری محصولات باغی و محصولاتی که تولید عمده‌ای در کشور دارد و محصولاتی مانند خرما که تولید قابل توجهی در کشور دارد، انجام شود.

وی با اشاره به تولید و تکثیر بذر قارچ خوراکی در کشور یادآور شد: بخش خصوصی این کار را شروع کرده و برای انجام و ادامه این مسیر شرایط سرمایه‌گذاری وجود دارد.

حجتی به ظرفیت بالقوه کشور در زمینه تولید و تکثیر گیاهان دارویی اشاره کرد و اظهار داشت: با توجه به تنوع اقلیمی امکان افزایش تولید در این بخش وجود دارد که دو کشور ایران و هلند می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های بالقوه همکاری‌ بیشتری در این زمینه داشته باشند.

وی تأکید کرد: بهره‌گیری از مراتع طبیعی برای کشت گیاهان دارویی یکی از اهداف ما در توسعه و افزایش تولید این محصولات است، که با توجه به تقاضای بالای این محصولات در جهان می‌توانیم فعالیت‌های مشترکی در تولید و فرآوری گیاهان دارویی در سطح جهانی داشته باشیم.

در پایان این مراسم، سند همکاری مشترکی در زمینه توسعه همکاری‌ کشاورزی بین وزیر کشاورزی ایران و وزیر امور اقتصادی هلند به امضاء رسید./

خبرنگار: افسانه زعیم‌زاده

عکس: احمد سناویز

P-940903-02

مطلب مرتبط:

حجم تجارت کشاورزی ایران و هلند به 900 میلیون دلار رسید

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید