تاثیر منفی استفاده از نمک برای یخ زدایی خیابانها بر فضای سبز

نماینده دفتر محیط زیست وتوسعه پایدار کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت : از مصرف بی رویه نمک پاشی در اطراف فضای سبز بایستی خودارای نمود.

به گزارش خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) ؛ احمد بایبوردی مصرف بی رویه نمک را سبب مسمومیت شدید خاک ، از بین رفتن ساختمان خاک و افزایش میزان شوری آن دانست و گفت : ایجاد حالت سوختگی در فضای سبز داخل بلوارها و حاشیه خیابان ها و در نهایت خشک شدن تدریجی درختان و درختچه‏ های موجود ، نتیجه مستقیم و البته بلندمدت مصرف گسترده نمک در سال های گذشته است .

وی همچنین با اشاره به اینکه مصرف نمک ممکن است ساده ترین روش برای یخ زدایی باشد افزود : اما آن چه مسلم است تاثیر منفی آن بر فضای سبز شهری ،ساختمان و کیفیت خاک ، همچنین سفره‏ های آب زیرزمینی غیرقابل جبران است.

بایبوردی یونهای سدیم موجود در ساختار نمک را موجب پخشیدگی ذرات خاک و کاهش نفوذپذیری آن در زمین ذکر کرد و خاطرنشان ساخت : این امر علاوه بر مسمومیت ناشی از مصرف یونهای سدیم و کلر باعث نابودی کلروفیل و فتوسنتز می گردد که ظاهر فضای سبز را ناخوشایند می کند.

نماینده دفتر محیط زیست و توسعه پایدار کشاورزی سازمان ، در ادامه خواستار استفاده از روش های نوین علمی برای یخ زدایی در سطح خیابانها و جاده ها شده و اضافه کرد : به دلیل تبعات منفی روش مورد استفاده کنونی ، از مسئولین و دست اندکاران در سراسر کشور می‏ خواهیم با نظارت دقیق و صدور دستورالعمل‏هایی با ضمانت اجرایی ، مانع بروز بحران زیست محیطی در آینده نزدیک شوند .

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید