پژوهشگر سازمان تات خبر داد:
افزایش ۴۰ درصدی عملکرد ذرت شیرین با نانوسلنیوم و قارچهای زیستی در ایران
به گفته پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد پژوهشگران این مرکز با همکاری دانشگاه یاسوج توانستند با بهرهگیری از فناوری نانو و قارچهای مایکوریزا، عملکرد ذرت شیرین را حتی در شرایط کمآبی بهطور چشمگیری افزایش دهند؛ دستاوردی که میتواند به ارتقای بهرهوری آب و تقویت امنیت غذایی کشور کمک کند.
تهران- ایانا- پژوهشگر مرکز تحقیقات کشاورزی صفیآباد با همکاری دانشگاه یاسوج با استفاده از فناوری نانو و قارچهای زیستی، موفق به افزایش قابل توجه عملکرد ذرت شیرین، حتی در شرایط کمآبی شدند؛ دستاوردی که میتواند نقش مهمی در افزایش بهرهوری آب و تقویت امنیت غذایی کشور داشته باشد.
مسلم بهمنکار در گفتوگو با ایانا در اینباره بیان کرد: «این پژوهش طی دو سال زراعی ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ و برای نخستین بار در کشور با هدف بررسی اثر همزمان نانوسلنیوم و قارچ مایکوریزا بر عملکرد ذرت شیرین تحت سطوح مختلف آبیاری اجرا شد.»
سردبیر مجله علمی بینالمللی Frontiers in Sustainable Food Systems، گفت: «بر اساس نتایج بهدست آمده، استفاده همزمان از نانوسلنیوم و قارچ مایکوریزا، عملکرد بلال و دانه کنسروی ذرت شیرین در شرایط آبیاری کامل را حدود ۴۰ درصد افزایش داده و حتی در شرایط تنش شدید کمآبی نیز عملکرد محصول بهطور معنیداری نسبت به روشهای متداول افزایش یافت.»
بهمنکار با بیان اینکه قارچهای مایکوریزا با تقویت جذب آب و عناصر غذایی توسط ریشه و نانوسلنیوم با بهبود فعالیت فتوسنتزی و افزایش تحمل گیاه به تنشهای محیطی، نقش مؤثری در پایداری تولید ذرت شیرین دارند، افزود: «این مسئله میتوانند بهعنوان راهکاری عملی برای کشت این محصول در شرایط محدودیت منابع آبی مورد توجه قرار گیرند.»
به گفته او این طرح تحقیقاتی با همکاری عضو هیأت علمی دانشگاه و دانشجوی دکتری آگروتکنولوژی دانشگاه یاسوج اجرا شده و بخشی از نتایج آن در قالب دو مقاله علمی در همایش ملی تغییر اقلیم، مدیریت پایدار کشاورزی و منابع طبیعی ارائه و مورد پذیرش قرار گرفته است.
خبرنگار: شهرزاد مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید