رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور خبر داد:
افزایش ۲۵ درصدی سطح زیر کشت پنبه نسبت به سال گذشته

رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور از افزایش 25 درصدی سطح زیرکشت پنبه نسبت به سال گذشته خبر داد.
قربانعلی روشنی رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور در گفتگو با خبرنگار ایانا از افزایش 25 درصدی سطح زیرکشت پنبه نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت: سطح زیر کشت این محصول نسبت به ۵ سال گذشته ۴۰ درصد رشد داشته است.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور با بیان اینکه سرعت معرفی ارقام جدید پنبه افزایش یافته است، گفت: در گذشته به ازای هر ۵ سال یک رقم جدید معرفی میشده است اما از سال ۸۹ هر ۸ ماه یک رقم جدید معرفی میشود و در حال حاضر فضا برای معرفی ارقام جدید اشباع شده است.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور ادامه داد: امروز برای هر نقطه کشور با هر نوع اقلیم، رقم خاص پنبه وجود دارد.
روشنی با تاکید بر اینکه ارقام جدید معرفی شده زودرس، مقاوم به خشکی و شوری هستند، گفت: این ارقام همچنین قابلیت برداشت با ماشین های کشاورزی را دارند.
وی با اشاره به اینکه ارقام قدیمی در محیط های شور توان رشد نداشتند، تصریح کرد: ارقام جدید به دلیل زودرس بودن دو ماهه، بهره وری آب را افزایش میدهند؛ در برخی از مناطق کشور در مدت زمان دو ماهه چهار تا پنج بار آبیاری برای محصول پنبه انجام میشود.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور با بیان اینکه پنبه محصول صنعتی است و ارزآوری و اشتغال بالایی دارد، افزود: مشکل اصلی پنبه برداشت این محصول است که هزینه بالایی دارد.
تولید با کیفیتتر با واگذاری بذر پنبه
روشنی در بخش دیگری از صحبتهای خود به واگذاری بذر پنبه اشاره کرد و گفت: موسسه تحقیقات پنبه کشور، اولین موسسه تحقیقاتی در کشور است که بذر این محصول را به شرکتهای بزرگ که علاقهمند به ورود در این بخش هستند، واگذار کرده است.
وی از مزایای واگذاری بذر پنبه را تولید با کیفیتتر این محصول عنوان کرد و یادآور شد: در ارقام جدید معرفی شده حداقل ۲۰ درصد بهرهوری آب افزایش می یابد؛ همچنین بهرهوری تولید در برخی ارقام مانند خرداد و شایان تا ۱۲ تن در هر هکتار میرسد.
رئیس موسسه تحقیقات پنبه کشور یادآور شد: پنبه تنها محصول صنعتی ایران است که در ۴۰ سال گذشته هسته اولیه بذر آن وارد کشور نشده است و هر آنچه در کشور وجود دارد حاصل تحقیقات محققان داخلی است.
روشنی با اشاره به اینکه کشورهای مختلف به دنبال تکمیل زنجیره تولید پنبه خود هستند، گفت: این محصول به صورت آهسته در حال خارج شدن از گردونه تجارت است.
وی با اشاره به اینکه باید بر روی این محصول سرمایهگذاری شود، گفت: این محصول آب شور را به راحتی تحمل میکند و در تمامی دنیا یارانه به تولیدکنندگان پنبه پرداخت می شود.
وی افزود: اگر حلقه اول یعنی تولید کنندگان قوی باشد و از آنها حمایت شود؛ مابقی صنایع مرتبط با آن نیز رشد خواهند کرد.
دیدگاه تان را بنویسید