مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ‌های خوراکی:

سهم ۵۰ درصدی بخش باغبانی از صادرات کشاورزی/۸۰۰ هزار تن انواع محصولات گلخانه‌ای صادر شد

سهم ۵۰ درصدی بخش باغبانی از صادرات کشاورزی/۸۰۰ هزار تن انواع محصولات گلخانه‌ای صادر شد

تهران- ایانا- مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ‌های خوراکی وزارت جهاد کشاورزی گفت: زیربخش باغبانی با سهم ۲۰ درصدی از تولیدات کشاورزی و بیش از ۵۰ درصد ارزش صادرات این بخش، نقش ویژه‌ای در امنیت غذایی و ارزآوری کشور دارد.

به گزارش خبرنگار ایانا مریم فتاحی‌فر، روز دوشنبه - ۱۷ شهریور ماه - در نشست خبری هشتمین نمایشگاه آیفارم با تأکید بر اهمیت زیربخش باغبانی در امنیت غذایی کشور اظهار داشت: چهار رکن اصلی غذا شامل دسترسی، پایداری تولید، و تأمین محصولات سالم و مغذی است و زیربخش باغبانی در این میان نقش ویژه‌ای داشته و این زیربخش با سهم ۲۰ درصدی از تولیدات کل کشاورزی و بیش از ۵۰ درصد ارزش صادرات بخش کشاورزی، جایگاه برجسته‌ای در ارزآوری کشور دارد.

مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ‌های خوراکی وزارت جهاد کشاورزی افزود: برای دستیابی به هدف تولید ۱۰ میلیون تن محصولات گلخانه‌ای، پنج راهبرد اصلی در نظر گرفته شده است که شامل توسعه واحدهای جدید در مناطق مستعد، اصلاح و بهبود مدیریت گلخانه‌های موجود، افزایش تولیدات صادرات‌محور و توسعه بازارهای جدید، تنوع در سبد صادراتی، و جذب سرمایه‌گذاری از طریق بهبود فضای کسب‌وکار و تسهیل صدور مجوزها است.

فتاحی‌فر با اشاره به این‌که هم‌اکنون حدود ۲۸ هزار هکتار گلخانه در حال احداث یا بهره‌برداری در کشور وجود دارد و سالانه حدود سه و نیم میلیون تن محصولات گلخانه‌ای و قارچ خوراکی تولید می‌شود؛ گفت: در سال گذشته نیز حدود ۸۰۰ هزار تن انواع محصولات گلخانه‌ای به ارزش ۳۷۰ میلیون دلار به کشورهای مختلف صادر شده است.

وی با بیان این‌که تغییر اقلیم، کمبود منابع آبی و ناترازی انرژی از مهم‌ترین چالش‌های بخش کشاورزی است، تصریح کرد: انتقال کشت محصولات پرآب‌بر از فضای باز به گلخانه، استفاده از فناوری‌های روز برای بهینه‌سازی مصرف انرژی و آب، و به‌روزرسانی الگوی کشت متناسب با شرایط اقلیمی و منابع کشور از ضرورت‌های فعلی است.

فتاحی‌فر افزود: در همین راستا، اقدامات مقدماتی آغاز شده و قرار است در طول برنامه هفتم توسعه، نقشه راهی برای توسعه آتی گلخانه‌ها منطبق با شرایط اقلیمی، تأمین انرژی و تأمین آب تدوین شود تا هدف تولید ۱۰ میلیون تن محصولات محقق گردد.

مدیرکل دفتر امور گلخانه، گیاهان زینتی و قارچ‌های خوراکی با اشاره به نقش نمایشگاه آیفارم اظهار داشت: طی هشت سال برگزاری این نمایشگاه، روندی رو به رشد در ارتقای کیفی و ارتباط بین حلقه‌های مختلف زنجیره تولید محصولات گلخانه‌ای شکل گرفته است و این نمایشگاه توانسته دستاوردهای مهمی را در اختیار بهره‌برداران و فعالان قرار دهد.

وی ابراز امیدواری کرد با همکاری بیشتر بخش خصوصی و تولیدکنندگان تجهیزات گلخانه‌ای، شاهد شکوفایی هرچه بیشتر این نمایشگاه در سال‌های آینده باشیم.

خبرنگار: شهرزاد مسعودی

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید