جودوسر، دانهای که سلامت را مهمان سفره میکند

جودوسر، غله ارزشمندی که هنوز در ایران بهطور محدود در مناطق سردسیر کشت میشود، اما در کشورهای اروپای شمالی و آمریکای شمالی پیشرو در تولید و فرآوری آن هستند. سرمایهگذاری در توسعه تولید و زنجیره تأمین جو دوسر میتواند سلامت عمومی را ارتقا داده و وابستگی به واردات را کاهش دهد.
تهران-ایانا- جو دوسر بهویژه در شکل پرکشده، منبع غنی فیبر محلول بتا-گلوکان به شمار میرود. بهگزارش مدرسه بهداشت عمومی دانشگاه هاروارد، این نوع فیبر میتواند به کاهش کلسترول خون، بهبود کنترل قند و افزایش احساس سیری کمک کند.
جو دوسر، دانهای ارزشمند با خواص تغذیهای برجسته، ستون اصلی صنایع غذایی سلامت محور محسوب میشود. به گزارش یکی از وبسایتهای تولیدکننده غلات فراسودمند، جو دوسر حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی منحصربهفردی مانند اونانتراامید است که خواص ضدالتهابی داشته و در حفاظت از سیستم قلبیعروقی نقش دارد. وجود ویتامینهای گروه B، آهن، منگنز، و پروتئین با کیفیت نیز این محصول را به انتخابی مطلوب برای رژیمهای غذایی سالم بدل کرده است.
با این حال آنگونه که سعید ایجاد، مدیر فروش برند صنایع غذایی سالیان بیان میکند، جو دوسر در تنها در مناطق سردسیر قابلیت کشت دارد و تولید این محصول هنوز ایران در مرحله آزمونوخطا قرار دارد.
او با اشاره به خاستگاههای اصلی این غله میافزاید: «اروپای شمالی، آمریکای شمالی و بهویژه منطقه اسکاندیناوی، از جمله مناطق پیشرو در تولید باکیفیت جو دوسر هستند. کشورهایی مانند آلمان، بلژیک، انگلستان، ایرلند و کانادا این محصول را با کیفیت بالا کشت و صادر میکنند و طی فرآیندهای علمی، آن را سهبار پخت کرده و آماده مصرف میسازند.»
باتوجه به ظرفیت بالقوه تولید جو دوسر در اقلیم سردسیر کشور، سرمایهگذاری در توسعه زنجیره تأمین این محصول، بهویژه در حوزه بذر اصلاحشده، فرآوری صنعتی و آموزش کشاورزان، میتواند ضمن کاهش وابستگی به واردات، به ارتقای سلامت عمومی و امنیت غذایی نیز منجر شود.
دیدگاه تان را بنویسید