گزارش معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی در حضور رئیس‌جمهور:

خرید گندم ۱۰ درصد بیش از سال گذشته/ بحران آب و برق چالش جدی تولید است

خرید گندم ۱۰ درصد بیش از سال گذشته/ بحران آب و برق چالش جدی تولید است

تهران- ایانا-معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی گفت:بحران منابع آبی و ناترازی انرژی را از مهم‌ترین چالش‌های بخش زراعت است.

به گزارش خبرنگار ایانا، مجید آنجفی، صبح شنبه ۲۰ اردیبهشت‌ماه، در جلسه شورای مدیران این وزارتخانه که با حضور سرزده رئیس‌جمهور برگزار شد،  با ابراز خرسندی از حضور رئیس‌جمهور در جمع مدیران وزارت جهاد کشاورزی، گفت: میزان تولید بخش کشاورزی کشور در مجموع حدود ۱۳۰ میلیون تن است که حدود ۹۷ میلیون تن آن به حوزه زراعت اختصاص دارد که این میزان تولید حاصل فعالیت در بیش از ۳۳ محصول زراعی در ۶ میلیون هکتار اراضی آبی و ۶.۵ میلیون هکتار اراضی دیم است.

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی، با اشاره به آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم اظهار کرد: تاکنون بیش از یک و نیم میلیون تن گندم از ۱۱ استان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۰ درصد افزایش داشته است؛ در سال گذشته ۱۰.۳ میلیون تن گندم خریداری شد و امسال پیش‌بینی می‌شود این رقم به حدود ۸.۵ تا ۹ میلیون تن برسد.

وی افزود: «به‌دلیل خشکسالی بی‌سابقه، حدود ۵۷۰ هزار هکتار از اراضی آبی و دیم از چرخه تولید خارج شده‌اند، اما با اجرای سیاست‌های افزایش بهره‌وری، تلاش شده تا کمترین آسیب به تولید وارد شود.

معاون زراعت وزیر جهاد کشاورزی همچنین درباره دانه‌های روغنی گفت: تا امروز ۸۵ هزار تن محصول خریداری شده و خوشبختانه تاکنون مشکلی در جمع‌آوری این محصولات وجود نداشته است.

وی با تأکید بر لزوم پرداخت به‌موقع مطالبات گندم‌کاران، یادآور شد: مانند سال گذشته، انتظار می‌رود با پیگیری‌های رئیس‌جمهور، این مهم در سال جاری نیز به‌درستی انجام شود.

آنجفی بحران منابع آبی و ناترازی انرژی را از مهم‌ترین چالش‌های بخش زراعت دانست و گفت: وزارت نیرو اعلام کرده است که تنها ۲۴ میلیارد متر مکعب آب در اختیار بخش کشاورزی قرار خواهد گرفت، در حالی که رقم مصوب ۵۷ میلیارد متر مکعب بوده است. همچنین از ابتدای اردیبهشت، در برخی استان‌ها از جمله تهران، برق چاه‌های آب کشاورزی در ساعات اوج نیاز، به‌مدت پنج ساعت قطع می‌شود که تأثیر منفی بر تولید دارد.

وی با اشاره به لزوم کاهش وابستگی تولیدات کشاورزی به بارندگی، تصریح کرد: افزایش بهره‌وری از طریق آموزش، ترویج، تحقیقات و به‌ویژه تأمین به‌موقع و باکیفیت نهاده‌هایی مانند کود، بذر و سم، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

آنجفی از اجرای دو طرح مهم در حوزه زراعت خبر داد و گفت: جهش تولید در دیمزارها با مشارکت ستاد اجرایی فرمان امام آغاز شده و تفاهم‌نامه‌ای برای اجرای این طرح در مزارع برنج سه استان شمالی در آستانه امضا است تا بتوانیم با مدیریت بهتر منابع آبی، آسیب خشکسالی به این اراضی را کاهش دهیم.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید