فعال صنعت تولید و تامین نهاده‌های دامی و غلات:

حذف ارز ترجیحی، تولید گوشت را برای دامداران به‌صرفه خواهد کرد

حذف ارز ترجیحی، تولید گوشت را برای دامداران به‌صرفه خواهد کرد

سهیل محمدجعفری، با اشاره به حذف ارز ترجیحی، بر این باور است که این سیاست باعث کاهش وابستگی به واردات گوشت و افزایش انگیزه دامداران برای تولید داخلی خواهد شد.

تهران-ایانا- فعال تولید و تامین غلات و نهاده‌های دامی، حذف ارز ترجیحی در واردات گوشت را عاملی مثبت برای صرفه‌ اقتصادی تولید داخلی دانست و گفت: با تغییر سیاست ارزی و واردات گوشت با ارز توافقی، هزینه تولید دامداران با قیمت تمام‌شده گوشت وارداتی هم‌تراز شده و انگیزه برای تولید داخلی افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار ایانا، سهیل محمدجعفری با اشاره به تغییرات اخیر در سیاست‌های ارزی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: «در سال‌های گذشته واردات گوشت با ارز ترجیحی انجام می‌شد، اما اکنون واردات با نرخ توافقی صورت می‌گیرد که این موضوع موجب واقعی‌تر شدن قیمت‌ها و ایجاد رقابت سالم در بازار شده است.»

او با بیان اینکه کشور در تولید شیر به خودکفایی رسیده و حتی در صادرات شیر خشک فعال است، افزود: «دامداران کشور برای تأمین خوراک دام ناچار به واردات ذرت و کنجاله هستند، اما با سیاست‌های جدید، می‌توان توازن بهتری میان تولید شیر و گوشت ایجاد کرد.»

محمدجعفری ادامه داد: «در حال حاضر قیمت تمام‌شده هر کیلوگرم گوشت گوساله برای دامدار حدود ۶۵۰ تا ۷۰۰ هزار تومان است، در حالی‌ که گوشت وارداتی نیز با نرخ توافقی حدود ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار تومان به کشور وارد می‌شود. این نزدیکی قیمت باعث می‌شود تولید گوشت در داخل کشور برای دامداران مقرون‌به‌صرفه شود.»

او با اشاره به اینکه ظرفیت پرواربندی‌ها در سال‌های گذشته تا ۵۰ درصد کاهش یافته بود، گفت: «با سیاست جدید، پیش‌بینی می‌شود طی سال آینده بخش قابل توجهی از این ظرفیت از سر گرفته شود و تولید گوشت داخلی رشد کند.»

او همچنین تأکید کرد: «سیاست ارزی جدید، وابستگی کشور به واردات گوشت را کاهش می‌دهد و بدون نیاز به ارز ترجیحی، می‌تواند توازنی پایدار میان تولید شیر و گوشت در کشور ایجاد کند.»

خبرنگار، صبا طاهری

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید