مدیرکل بازسازی ذخایر سازمان شیلات ایران
مراکز تخصصی برای بازسازی ذخایر آبزیان احداث شوند/ پاسخ شیلات به تغییر اقلیم، آلودگی و صید بیرویه

تهران- ایانا- مدیرکل بازسازی ذخایر سازمان شیلات ایران با اشاره با اهمیت اقدامات سازمان در بازسازی ذخایر آبزیان کشور گفت: با توجه به تنوع بالای گونهها در آبهای جنوبی، ایجاب میکند مراکز تخصصی بیشتری برای بازسازی ذخایر راهاندازی شود.
ناصر کرمی راد در گفتوگو با خبرنگار ایانا با بیان اینکه گرمایش زمین، خشکسالی، ورود آلایندههای صنعتی، شهری، کشاورزی و همچنین صید بیرویه باعث فشار مضاعف بر زیستگاههای طبیعی آبزیان شدهاند، گفت: بسیاری از این عوامل خارج از کنترل انسان است و باید با رویکردی جبرانی به احیای ذخایر پرداخت.
مدیرکل بازسازی ذخایر سازمان شیلات ایران ادامه داد: سازمان شیلات ایران با وجود اجرای قوانین نظارتی، نیازمند حمایت بیشتر برای انجام اقدامات احیایی است؛ از جمله رهاسازی نوزاد ماهیان و میگو در زیستگاههای طبیعی، که نقشی حیاتی در پایداری ذخایر دارند.
وی تأکید کرد: بازسازی ذخایر، مکمل حفاظت و مدیریت منابع است و باید به عنوان بخشی از پاسخ کشور به بحران اقلیم، در سیاستگذاریهای کلان مورد توجه قرار گیرد.
وی بازسازی ذخایر را نهتنها اقدامی علمی، بلکه راهبردی زیستمحیطی دانست که باید با مشارکت دستگاههای اجرایی، پژوهشی و جامعه بهرهبردار توسعه یابد.
کرمیراد با اشاره به تجارب فنی سازمان شیلات در بازسازی ذخایر میگو گفت: در مرکز کلاهی بندرعباس، سالها روی گونههای بومی مانند میگوی ببری سبز، موزی و ایندیکوس فعالیت میشد اما این مرکز در چند سال اخیر تعطیل شده اما تلاش داریم آن را دوباره وارد چرخه تولید کنیم.
وی با بیان اینکه تکنیکهای تکثیر و پرورش گونههای بومی میگو در کشور بومیسازی شده، افزود: در زمینه ماهیان دریایی نیز تجربه تکثیر گونههایی مانند هامور و سوبیتی را داریم، اما تنوع بالای گونهها در جنوب ایجاب میکند مراکز تخصصی بیشتری راهاندازی شود.
مدیرکل بازسازی ذخایر سازمان شیلات با توجه به لزوم تنوع گونههای در معرض صید ادامه داد: باید بهجز میگو و ماهی، روی گونههای دیگری مانند صدفهای مرواریدساز و لابستر هم سرمایهگذاری کنیم.
کرمیراد تأکید کرد توسعه مراکز اختصاصی برای گونههای متنوع خلیج فارس و دریای عمان، گامی کلیدی در مدیریت پایدار منابع آبزی جنوب کشور است.
خبرنگار: شبنم مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید