افزایش بره‌های ماده، نوید تقویت گله‌های مولد در نیمه دوم سال

تهران- ایانا- در حالی‌که تازه‌ترین آمار مرکز آمار ایران از کاهش ۲ درصدی جمعیت دام سبک کشور در پایان زمستان ۱۴۰۳ حکایت دارد، مدیرعامل اتحادیه دامداران دام سبک با تأکید بر ثبات نسبی جمعیت گوسفندان و افزایش بره‌های ماده، چشم‌انداز مثبتی برای تقویت گله‌های مولد در نیمه دوم سال ترسیم می‌کند.

افزایش بره‌های ماده، نوید تقویت گله‌های مولد در نیمه دوم سال

افشین صدر دادرس در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا اظهار کرد: جمعیت دام سبک کشور در پایان اسفند ۱۴۰۲ حدود ۷۱ میلیون و ۱۶۴ هزار رأس بوده که در پایان سال ۱۴۰۳ به ۶۹ میلیون و ۵۵۳ هزار رأس رسیده است؛ رقمی که کاهش حدود ۲ درصدی را نشان می‌دهد. این کاهش بیشتر در جمعیت بزها مشاهده می‌شود و جمعیت گوسفند تقریباً ثابت مانده است.

وی افزود: «نکته امیدوارکننده در این آمار، افزایش بره‌های ماده شش تا دوازده ماهه است که به معنای رشد گله‌های مولد و آمادگی بیشتر برای تولید در آینده نزدیک خواهد بود.»

 

بازار راکد، دام‌های پرواری بی‌مشتری

مدیرعامل اتحادیه دامداران سبک یکی از مشکلات عمده دامداران را عدم جذب دام پروار به بازار دانست و گفت: «در طول سال گذشته، قیمت دام زنده از حدود ۳۱۰ هزار تومان به ۲۵۰ هزار تومان سقوط کرد. این کاهش سنگین موجب شد بسیاری از پرواربندان با ضرر دام‌های خود را به‌زحمت به فروش برسانند.»

وی ادامه داد: «وقتی قدرت خرید مردم پایین است و دولت هم برنامه‌ای برای تحریک تقاضا ندارد، تولید پایدار هم ممکن نیست. باید برای بازار مصرف چاره‌ای اندیشید تا تولیدکننده بتواند با اطمینان خاطر دام پرورش دهد.»

 

تناقض آماری؛ یک علامت سؤال بزرگ

صدر دادرس در ادامه به تناقض قابل‌توجهی در آمارهای منتشر شده از سوی مرکز آمار ایران اشاره کرد و گفت: «مرکز آمار در گزارش سرشماری عمومی کشاورزی که حدود یک ماه پس از نوروز منتشر شد، جمعیت دام سبک کشور را ۵۳ میلیون رأس اعلام کرده است. این در حالی است که در گزارش مربوط به پایان سال ۱۴۰۳، همین جمعیت ۶۹ میلیون رأس ذکر شده است.»

وی این اختلاف ۱۶ میلیونی را «غیرقابل توجیه» دانست و از مرکز آمار خواست منابع آماری خود را شفاف‌سازی کند یا در صورت خطا، اصلاحات لازم را در داده‌ها اعمال کند.

دادرس گفت: «اگر این تفاوت ناشی از روش‌شناسی آماری متفاوت است، باید توضیح داده شود تا سیاست‌گذار و تولیدکننده دچار سردرگمی نشوند.»

 

جمعیت دامی مشکلی ندارد، بازار را دریابید

مدیرعامل اتحادیه دامداران سبک تأکید کرد: «جمعیت دام سبک کشور وضعیت نسبتاً باثباتی دارد و نگرانی جدی از بابت تأمین گوشت وجود ندارد. اما اگر بازار سامان نیابد و قدرت خرید مردم ترمیم نشود، تولید نیز آسیب خواهد دید.»

 

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید