دبیر کارگروه آموزش و ترویج انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران:

ردپای کربن، صادرات را از سال آینده قفل می‌کند

ردپای کربن، صادرات را از سال آینده قفل می‌کند

سیادت با هشدار درباره خسارت‌های سنگین ناترازی برق در صنایع، خواستار محاسبه دقیق عدم‌النفع و حرکت فوری آن‌ها به سمت تجدیدپذیرها و سیستم‌های ذخیره‌ساز شد. او تأکید کرد که تا چند سال آینده ردپای کربن به یک شرط جدی برای صادرات، به‌ویژه به اروپا، تبدیل می‌شود.

تهران-ایانا- دبیر کارگروه فنی انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر ایران، با هشدار نسبت به مقررات جدید صادراتی به‌ویژه در اروپا، تأکید کرد که صنایع باید از اکنون برای کاهش ردپای کربن و تولید برق پاک برنامه‌ریزی کنند تا در سال‌های آینده با محدودیت‌های جدی صادرات مواجه نشوند.

سید مجتبی سیادت در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا،  با اشاره به الزام ماده ۱۶ قانون شرکت‌های دانش‌بنیان مبنی بر تأمین بخشی از مصرف برق صنایع از منابع تجدیدپذیر گفت: «این موضوع فقط یک تکلیف قانونی نیست؛ مسئله اصلی ناترازی برق و خسارت‌های سنگینی است که صنایع از قطعی‌ها متحمل می‌شوند.»

او توضیح داد: «پس از ابلاغ این قانون، برخی صنایع بزرگ مانند فولاد و پتروشیمی برای نخستین‌بار عدم‌النفع واقعی خود را محاسبه کرده‌اند و به رقم‌های بسیار سنگینی رسیده‌اند که نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در نیروگاه تجدیدپذیر و سیستم ذخیره‌سازی کاملاً توجیه‌پذیر است.»

به گفته سیادت، طی ماه‌های اخیر وزارت نیرو مجوز اتصال اینورترهای هایبرید به شبکه را صادر کرده و بخشی از موانع توسعه نیروگاه‌های خورشیدی صنعتی کاهش یافته است.

او درباره ضرورت محاسبه دقیق خسارت‌ها بیان کرد: «صنایع اگر توان محاسبه عدم‌النفع را ندارند می‌توانند به انجمن خدمات انرژی (ESCO) مراجعه کنند تا ممیزی انرژی انجام شود. بعد از آن، انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر نیز می‌تواند راهکارهای مناسب را به صنایع ارائه دهد.»

سیادت نمونه‌هایی از خسارت‌های مستقیم صنایع ارائه کرد و گفت: «در صنعت غذا و نگهداری سردخانه‌ای، هر قطعی می‌تواند تولید را مختل کند. به ما اعلام شده که یک شرکت تولیدکننده ماکارونی یک روز ۴۰ میلیارد تومان ضرر داده است؛ با همین رقم می‌توانست یک نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی و ذخیره‌ساز مناسب نصب کند.»

او افزود: «در یک معدن طلا، قطع یک‌ساعته برق می‌توانست ۳۰۰ میلیارد تومان خسارت ایجاد کند، در حالی که پروژه پیشنهادی ما کمتر از نصف این رقم هزینه داشت.»

به گفته دبیر کارگروه فنی انجمن انرژی‌های تجدیدپذیر، باتری‌های لیتیومی جدید بین ۶ تا ۸ هزار سیکل عمر دارند و صنایع می‌توانند با در نظر گرفتن این دوره، به سرمایه‌گذاری بلندمدت مطمئن فکر کنند.

سیادت با اشاره به آمادگی انجمن برای همکاری با تشکل‌های صنفی گفت: «هر صنفی که نیاز به توضیح قوانین، ارائه راهکار و بررسی فنی داشته باشد، ما آمادگی داریم نشست مشترک برگزار کنیم تا مسائل به‌صورت شفاف برایشان تبیین شود.»

او  مهم‌ترین هشدار خود را به صنایع صادرات‌محور، به‌ویژه صنایع غذایی، این‌گونه بیان کرد:«ردپای کربن در چند سال آینده در فرآیند صادراتی بسیار تعیین‌کننده خواهد شد. اتحادیه اروپا از سال آینده این الزام را اعمال می‌کند. اگر صنایع امروز نیروگاه خورشیدی احداث کنند، می‌توانند گواهی کربن دریافت کنند و در بازارهای جهانی دچار محدودیت نشوند.»

خبرنگار، صبا طاهری

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید