معاون مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال:

مصرف آب برای تولید هر نهال از ۵۰۰ لیتر به کمتر از نصف کاهش می‌یابد

مصرف آب برای تولید هر نهال از ۵۰۰ لیتر به کمتر از نصف کاهش می‌یابد

تهران- ایانا- معاون مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، گفت: با تغییر روش کشت، مصرف آب برای تولید هر اصله نهال از ۵۰۰ لیتر به کمتر از ۵۰ درصد کاهش پیدا می‌کند.

به گزارش ایانا به نقل از ایرنا، عبدالرضا کاوند اظهار داشت: با تغییر روش کشت، مصرف آب برای تولید هر اصله نهال از ۵۰۰ لیتر به کمتر از نصف کاهش می‌یابد.

معاون مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال با اشاره به محدودیت منابع آبی کشور، افزود: تداوم روش سنتی تولید نهال که به زمین حاصلخیز و آبیاری ثقلی نیاز دارد، دیگر امکان‌پذیر نبوده و بازنگری در شیوه تولید برای پایداری نهال در کشور اجتناب‌ناپذیر است.

کاوند با بیان این‌که حتی در صورت کشت در فضای باز، روش‌های سنتی آبیاری پاسخگو نبوده و باید از سیستم‌های نوین آبیاری استفاده شود؛ افزود: جایگزینی آبیاری تحت فشار در نهالستان‌ها موجب کاهش مصرف آب، افزایش بهره‌وری و ارتقای ایمنی سلامت نهال می‌شود.

 وی با این‌ توضیح که طبق  بررسی‌های میدانی در روش سنتی و آبیاری ثقلی، بیش از ۵۰۰ لیتر آب برای تولید هر اصله نهال مصرف می‌شود، در حالی که با روش‌های تحت فشار این میزان به کمتر از ۵۰ درصد کاهش می‌یابد؛  تأکید کرد: آبیاری سنتی، علاوه بر مصرف زیاد آب، به دلیل توسعه آلودگی‌های نباتی برای تولید نهال مناسب نیست.

معاون مؤسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال با اشاره به استقبال از کشت گلخانه‌ای نهال اظهار داشت: همان‌گونه که در مورد صیفی‌جات و سبزیجات برای بهینه‌سازی مصرف آب به کشت گلخانه‌ای روی آورده‌ایم؛ تمرکز بر تولید نشدن نهال در فضای باز و حرکت به سمت کشت گلخانه‌ای نهال‌های میوه‌ای و غیرمیوه‌ای است.

وی افزود: با تغییر روش تولید از فضای باز به بسته و ارتقای کیفیت نهال‌ها، امکان صادرات نهال و مواد تکثیری نیز به میزان قابل توجهی افزایش خواهد یافت.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید