عضو هیأت علمی سازمان تات:

گلخانه ها بهره‌ورتر می‌شوند/ احداث بر اساس نقشه‌های پهنه‌بندی تناسب اقلیمی

گلخانه ها بهره‌ورتر می‌شوند/ احداث بر اساس نقشه‌های پهنه‌بندی تناسب اقلیمی

تهران- ایانا- رئیس بخش تحقیقات مهندسی گلخانه و محیط‌های کنترل‌شده موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی گفت: نقشه‌های پهنه‌بندی تناسب اقلیمی برای احداث گلخانه‌ها در کشور برای نخستین بار رونمایی شد.

کدخبر: 129219

قاسم زارعی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا با اشاره به رونمایی از نخستین نقشه‌های پهنه‌بندی مناطق مستعد احداث گلخانه در کشور، اظهار داشت: این نقشه‌ها به‌دلیل تفاوت‌های اقلیمی گسترده در کشور، برای نخستین بار در قالب یک پروژه ملی کاربردی یک‌ساله تهیه و ارائه شده و با هدف بهینه‌سازی مصرف آب و انرژی و کاهش هزینه‌های تولید، امکان شناسایی و انتخاب بهترین مکان‌ها برای توسعه گلخانه‌ها را فراهم کرده‌اند.

رئیس بخش تحقیقات مهندسی گلخانه و محیط‌های کنترل‌شده موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی تاکید کرد: این نقشه‌ها با ارزیابی دقیق وضعیت اقلیمی هر منطقه و برآورد نیازهای گرمایشی و سرمایشی آن‌ها،  به‌طور مؤثر در مسیر بهینه‌سازی مصرف انرژی و آب و تعیین مکان‌های مناسب برای احداث گلخانه‌های جدید گام برمی‌دارد.

photo19514737702

 

وی خاطرنشان کرد: انتخاب محل صحیح برای احداث گلخانه، نخستین و اساسی‌ترین قدم برای تحقق برنامه‌های افزایش کمّی و کیفی در تولید محصولات گلخانه‌ای همراه با کاهش هزینه‌های تولید است.

زارعی افزود: با به‌کارگیری این نقشه‌ها مناطق مستعد تحت سه سناریوی ترکیبی از نظر میزان مصرف آب و انرژی مشخص شده‌اند؛ که امکان تولید در گلخانه‌های دارای فناوری میانه در نیمه دوم سال با حداقل نیاز گرمایشی (کاهش مصرف سوخت و برق)، امکان تولید در گلخانه‌های دارای فناوری میانه در نیمه اول سال با حداقل نیاز سرمایشی (کاهش مصرف آب و برق) و امکان تولید در گلخانه‌های دارای فناوری بالا در تمام طول سال با حداقل مجموع نیازهای گرمایشی و سرمایشی (کاهش مصرف آب، سوخت و برق) را شامل می‌شود.

photo19523690156 (1)

وی تاکید کرد: پهنه‌بندی تناسب اقلیمی ابزاری کارآمد برای توسعه پایدار گلخانه‌ها در کشور با محوریت صرفه‌جویی در منابع حیاتی آب و انرژی و افزایش رقابت‌پذیری تولیدات گلخانه‌ای است.

 

خبرنگار: شهرزاد مسعودی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید