عضو هیأت علمی سازمان تات:
حفاظت از منابع ژنتیکی دامی وظیفهای حاکمیتی است/ الزام رعایت قوانین در صادرات منابع ژنتیک دامی

تهران- ایانا- مسئول بخش تحقیقات ژنتیک و اصلاحنژاد دام موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: منابع ژنتیکی دامی کشور فرصتی بینظیر برای ارتقای جایگاه علمی و اقتصادی ایران در عرصه بینالمللی فراهم میکند.
علی جوانروح در گفتوگو با خبرنگار ایانا بیان کرد: منابع ژنتیکی دامی کشور میتواند به عنوان یکی از مهمترین داراییهای ملی فرصتی بینظیر برای ارتقای جایگاه علمی و اقتصادی ایران در عرصه بینالمللی فراهم کند.
مسئول بخش تحقیقات ژنتیک و اصلاحنژاد دام موسسه تحقیقات علوم دامی کشور اظهار داشت: صادرات منابع ژنتیکی دامی باید با رعایت قوانین بالادستی از جمله قانون نظام جامع دامپروری کشور و قانون حفاظت و بهرهبرداری از منابع ژنتیکی انجام شود و این امر علاوه بر ایجاد درآمد برای کشور، میتواند به حفظ و توسعه ذخایر ژنتیکی کمک کند.
وی افزود: مواد ژنتیکی برتر دامی که با استفاده از دانش روز اصلاحنژاد تولید شدهاند؛ علاوه بر درآمد قابل توجه میتواند جایگاه علمی کشور را در حوزه اصلاح نژاد دام ارتقا دهند.
جوانروح ادامه داد: ایران با داشتن متخصصان برجسته و دانشآموختگان حوزه اصلاحنژاد دام، در صورت سرمایهگذاری مناسب میتواند در عرصه بینالمللی نقش پررنگی ایفا کند.
وی با بیان اینکه در صادرات منابع ژنتیکی علاوه بر ملاحظات حفاظتی و علمی، سیاستهای کلان تأمین منابع پروتئینی کشور از جمله گوشت قرمز، گوشت سفید، شیر و تخممرغ نیز مدنظر قرار دارد؛ افزود: رعایت این سیاستها میتواند ضمن تأمین نیازهای داخلی، انگیزهای برای پرورشدهندگان جهت ورود به بازارهای جهانی ایجاد کند.
جوانروح با اشاره به برنامههای کوتاهمدت و بلندمدت برای حفظ تعادل میان صادرات و حفاظت از ذخایر ژنتیکی دامی، اظهار داشت: در برنامههای کوتاهمدت، حمایت مالی از پرورشدهندگان نژادهای بومی، ارائه آموزشهای لازم، ذخیرهسازی مواد ژنی در بانکهای ژن و حفاظت از نژادهای در معرض خطر انقراض از جمله اولویتها بوده و در برنامههای بلندمدت، توسعه بانکهای ژن، استفاده از روشهای نوین ذخیرهسازی و اجرای برنامههای اصلاح نژادی برای بهرهبرداری پایدار از منابع ژنتیکی بومی در دستور کار قرار دارد.
وی تأکید کرد: حفاظت از منابع ژنتیکی دامی وظیفهای حاکمیتی است و اجرای دقیق برنامههای اصلاحنژادی و بهرهبرداری پایدار از این منابع میتواند امنیت غذایی و درآمد صادراتی کشور را در بلندمدت تضمین کند.
خبرنگار: شهرزاد مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید