عضو هیأت علمی سازمان تات:

تکثیر مصنوعی ماهی سس سرگنده دریای خزر محقق شد

تکثیر مصنوعی ماهی سس سرگنده دریای خزر محقق شد

تهران- ایانا- رئیس پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی - انزلی گفت: تکثیر مصنوعی ماهی سس سرگنده دریای خزر برای نخستین بار با موفقیت انجام شد و تولید لارو این گونه ارزشمند تحقق یافت.

محمد صیاد بورانی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایانا گفت: موفقیت تکثیر مصنوعی ماهی سس سرگنده دریای خزر (Luciobarbus capito) و تولید لارو این گونه حاصل شده است.

رئیس پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی - انزلی با بیان این‌که اطلاعات حاصل از ارزیابی ذخایر آبزیان تجاری دریای خزر نشان از در معرض تهدید قرار داشتن این ماهی دارد؛ گفت: این موفقیت که راهگشای احیای این گونه ارزشمند خزری خواهد بود؛ با همکاری پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های داخلی - انزلی، پژوهشکده آبزی‌پروری آب‌های جنوب کشور - اهواز، مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی شهید انصاری، اداره کل شیلات استان گیلان، دانشگاه گیلان، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی گیلان و شرکتی دانش‌بنیان طی سه سال محقق شده است.

وی ادامه داد: این پروژه شامل صید پیش‌مولدین، مولدسازی در شرایط استخرهای خاکی، انجام آزمون‌های متعدد بر روی انواع هورمون‌های القای تولیدمثلی، تعیین دوز و زمان مناسب تزریق هورمون و در نهایت، لقاح موفق و تولید غذای زنده مناسب لاروی بوده است.

صیاد بورانی گفت: نتایج این پروژه نه تنها امیدواری برای بازسازی ذخایر این گونه در معرض تهدید فراهم کرده، بلکه امکان معرفی این گونه به صنعت آبزی‌پروری کشور در آب‌های داخلی و حتی قفس‌های دریایی را نیز بررسی کرده است.

وی همچنین اظهار داشت: این پروژه از سال ۱۴۰۰ با جمع‌آوری پیش‌مولدین از دریای خزر و رودخانه ارس آغاز شد و طی جلسات متعدد با دستگاه‌های همکار، به‌ویژه مرکز بازسازی و حفاظت از ذخایر ژنتیکی ماهیان استخوانی، مراحل خود را طی کرد.

صیاد بورانی با بیان این‌که در سال ۱۴۰۰ تعداد ۲۶ پیش‌مولد جمع‌آوری و در نهایت در سال ۱۴۰۴، چهار مولد آماده شد؛ افزود: انتخاب هورمون تزریقی، دوز و زمان مناسب تزریق با توجه به شرایط جنسی مولدین و دمای آب تانک‌های نگهداری منجر به تولید تعداد قابل‌توجهی لارو شد که هم‌اکنون از غذای زنده تغذیه می‌کنند.

وی گفت: این دستاورد، گامی مؤثر در راستای حفاظت از تنوع زیستی و توسعه پایدار صنعت آبزی‌پروری ایران است.

 

خبرنگار: شهرزاد مسعودی 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید