رئیس موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور:

مصرف آفت‌کش‌ شیمیایی در شالیزارها کاهش یافته است

مصرف آفت‌کش‌ شیمیایی در شالیزارها کاهش یافته است

تهران- ایانا- رئیس موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور گفت: اجرای دستورالعمل تولید محصول برنج به روش مدیریت تلفیقی محصول، علاوه بر افزایش عملکرد تولید، موجب کاهش مصرف آفت‌کش‌های شیمیایی در شالیزارها و حفظ محیط‌زیست شده است.

به گزارش ایانا به نقل از پایگاه روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، شهرام نعیمی اجرای پروژه‌های تحقیقی و توسعه‌ای مدیریت تلفیقی محصول را یکی از اولویت‌های برنامه کلان راهبردی پژوهش و فناوری موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور دانست و گفت: این طرح با هدف افزایش بهره‌وری و کاهش مصرف آفت‌کش‌های شیمیایی، در دستور کار قرار گرفته است.

رئیس موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور به مناسبت روز جهانی سلامت گیاه اظهار داشت: دستورالعمل تولید محصول برنج به روش مدیریت تلفیقی محصول در سال گذشته با مشارکت بیش از سه هزار کشاورز در سطح پنج هزار هکتار از شالیزارهای سه استان شمالی کشور اجرا شد.

وی با بیان اینکه این طرح با نظارت و آموزش سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات)، علاوه بر افزایش عملکرد تولید، موجب کاهش مصرف آفت‌کش‌های شیمیایی و حفظ محیط زیست شد، ادامه داد: پیشنهاد شده است که این دستورالعمل در طرح جهش تولید شالیزارهای کشور نیز گنجانده شود.

رئیس موسسه تحقیقات گیاه‌پزشکی کشور هدف اصلی این پروژه را مدیریت آفات کلیدی در برنج، تامین سلامت گیاه، حفظ سلامت کشاورزان و مصرف‌کنندگان و همچنین حفاظت از تنوع زیستی و محیط زیست دانست.

 

اجرای برنامه مدیریت تلفیقی انار

وی به اجرای برنامه مدیریت تلفیقی محصول برای انار اشاره کرد و گفت: استفاده از پوشش میوه برای مدیریت آفت کرم گلوگاه انار به‌صورت پایلوت در استان‌های انارخیز کشور انجام شده و نتایج موفق آن زمینه‌ساز اجرای پروژه‌ای گسترده در این زمینه خواهد بود.

نعیمی افزود: توسعه عوامل کنترل بیولوژیک، تولید آفت‌کش‌های زیست‌سازگار، کاهش دُز مصرف آفت‌کش‌ها، مطالعه مقاومت آفات و بیماری‌ها، و ترویج یافته‌های تحقیقاتی به کشاورزان از جمله اولویت‌های پژوهشی موسسه است که برنامه راهبردی چهار ساله آن از سال 1402 آغاز شده است.

نعیمی با اشاره به نقش عوامل خسارت‌زا در از بین رفتن 40 درصد محصولات کشاورزی جهان بر اساس برآوردهای سازمان فائو، تاکید کرد: مدیریت این عوامل برای تامین امنیت غذایی حیاتی است که به همبن منظورکمیته هوش مصنوعی در این موسسه با هدف شناسایی دقیق، سریع و مدیریت هوشمندانه عوامل خسارت‌زا راه‌اندازی شده و گامی مؤثر در بهینه‌سازی فرایندهای مرتبط با سلامت گیاه محسوب می‌شود.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید