معاون وزیر جهادکشاورزی:
هوشمندسازی؛ راهکاری برای مقابله با بحرانهای بخش کشاورزی

تهران- ایانا- معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) با اشاره به اقدامات گسترده در حوزه هوشمندسازی گفت: کمبود نیروی انسانی متخصص که همزمان در دو حوزه کشاورزی و فناوری اطلاعات مهارت داشته باشند از چالش های مهم توسعهخ این فنآوری است.
غلامرضا گلمحمدی در گفتوگو با خبرنگار ایانا، ضمن اشاره به اهمیت هوشمندسازی کشاورزی و استفاده از هوش مصنوعی، اقدامات و چالشهای موجود در این زمینه را تشریح کرد.
رئیس سازمان تات با بیان اینکه هوشمندسازی مزارع غلات از سالها پیش آغاز شده و دستاوردهای قابل توجهی به همراه داشته است؛ افزود: استفاده از فناوری اینترنت اشیا در دامداری، مدیریت این بخش را بهبود داده؛ و نیز بیش از 10 هزار هکتار از اراضی کشاورزی کشور تحت پوشش سیستمهای آبیاری هوشمند قرار گرفتهاند.
وی گفت: کمبود نیروی انسانی متخصص که همزمان در دو حوزه کشاورزی و فناوری اطلاعات مهارت داشته باشند؛ و همچنین هزینه بالای اجرای پروژههای هوشمندسازی از چالشهای توسعه این فناوری است؛ و کوچک بودن اراضی بسیاری از کشاورزان، اجرای فناوریهای نوین را با مشکل مواجه میکند.
وی از بهرهبرداری سامانه پایش ماهواره ای محصولات کشاورزی در خرداد ماه سال جاری، هم زمان با گرامیداشت پنجاهمین سال روز تاسیس سازمان تات، خبر داد و گفت: در فاز نخست، این سامانه سطح سبز اراضی کشاورزی را بطور خودکار پایش میکند و تا پایان سال، امکان تفکیک محصولات آبی و دیم و نیز تفکیک سطح محصولات زراعی و باغی به آن اضافه خواهد شد.
گلمحمدی تأکید کرد: با توجه به بحرانهای ناشی از خشکسالی و تغییرات اقلیمی، حرکت به سمت کشاورزی هوشمند و استفاده از اینترنت اشیاء و هوش مصنوعی ضروری است و میتواند به افزایش بهرهوری و توسعه پایدار در این بخش کمک کند.
خبرنگار: شهرزاد مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید