ترجمه اختصاصی ایانا از تارنمای زاویه:
پیشبینی رشد بازار کشاورزی قطر به 200 میلیون دلار تا سال 2028

از آنجایی که قطر با اتخاذ تکنیکهای کشاورزی پایدار و هوشمند با هدف افزایش امنیت غذایی تلاشهای زیادی انجام داده است، بخش کشاورزی این کشور گسترش یافت. یک کارشناس گفته است که پیشبینی میشود بازار کشاورزی قطر در سال 2028 به بیش از 200 میلیون دلار برسد.
به گزارش ایانا به نقل از تارنمای زاویه، وزارت شهرداری قطر با برگزاری «سومین نمایشگاه و کنفرانس بازیافت به سوی پایداری» به موضوعاتی از جمله مدیریت زباله، بازیافت و پایداری پرداخت. فاطمه غسان الابطح، دانشیار فوق دکتری در دانشگاه ای اند ام تگزاس در قطر، تحقیقات مربوط به رشد بازار کشاورزی در این کشور حوزه خلیج فارس را تشریح کرد.
وی در این رویداد گفت: آب و هوای قطر با بارش کم و دماهای بالا شناخته میشود. علیرغم این چالشها، کشور طی چند سال گذشته با اتخاذ تکنیکهای کشاورزی پایدار و هوشمند در راستای دستیابی به امنیت غذایی و خوداتکایی تلاشهای شگرفی انجام داده است.
غسان الابطح افزود: قطر به چندین هدف از سیاست امنیت غذایی خود در سال 2021 دست یافت، زیرا تولید سبزیجات محلی از حدود 66 هزار تن متریک به بیش از 103 هزار تن متریک رسید و منجر به نرخ خودکفایی 70 درصدی در سال 2023 شد. در سال 2020 ارزش بازار کشاورزی قطر 143.5 میلیون دلار بود و پیش بینی میشود که در سال 2028 به 209.97 میلیون دلار برسد که از سال 2021 تا 2028 نرخ رشد مرکب سالانه 4.87 درصد رشد میکند.
اهمیت بخش کشاورزی در قطر و روند حرکتی آن، در سالهای اخیر به دلیل افزایش تقاضای غذایی این کشور در پی رشد سریع جمعیت و توسعه اقتصادی آن گسترش یافته است.
این کارشناس در ادامه توضیح داد: در نتیجه رشد کشاورزی، تولید زبالههای کشاورزی و زیستی افزایش یافته است. زبالههای زیستی شامل بقایای گیاهان مانند پوسته ذرت و بقایای کشاورزی مانند ساقه و برگ است.
وی در مورد سرنوشت زبالههای کشاورزی اشاره کرد که این زبالهها معمولا سوزانده یا در محلهای مخصوص زباله دفن میشوند که منجر به آلودگی و تخریب محیط زیست خواهد شد. با استخراج الیاف و استفاده از آنها در ساخت قطعات کامپوزیت پلیمری میتوان زبالههای زیستی را به منابع ارزشمند و محصولات با ارزش تبدیل کرد.
وی بیان کرد که با وجود تمام این مزیتها، چالشها و موانعی برای توسعه کامپوزیتهای زیستی وجود دارد. اشکال اصلی ناسازگاری خواص الیاف طبیعی است.
دانشیار فوق دکتری دانشگاه ای اند ام دانشگاه تگزاس در قطر افزود: ما متوجه شدهایم که خواص (الیاف طبیعی) از یک فصل برداشت به فصل دیگر یا حتی از گیاهی به گیاه دیگر متفاوت است. دومین اشکال حساسیت بالا است که در آن ماهیت آبدوست (هیدروفیلی) الیاف طبیعی منجر به مقاومت میکروبی کم آنها میشود.
دیدگاه تان را بنویسید