عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام:

امنیت غذایی با تکیه بر همکاری‌های منطقه‌ای و اصلاحات مالی ممکن است

امنیت غذایی با تکیه بر همکاری‌های منطقه‌ای و اصلاحات مالی ممکن است

علی آقا محمدی در همایش تأمین مالی پایدار، بر اصلاح ساختار تأمین مالی کشاورزی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های منطقه‌ای مانند قزاقستان و تاجیکستان برای ارتقای امنیت غذایی تأکید کرد.

تهران-ایانا- علی آقا محمدی در همایش «نقش تأمین مالی پایدار در امنیت غذایی» بر لزوم اصلاح ساختار تأمین مالی کشاورزی و گسترش همکاری‌های منطقه‌ای تأکید کرد. او با اشاره به ظرفیت‌های کشورهای قزاقستان و تاجیکستان، خواستار بهره‌برداری از این فرصت‌ها برای تأمین امنیت غذایی و ارتقای کشاورزی پایدار در کشور شد.

به گزارش خبرنگار ایانا، این عضو تشخیص مصلحت نظام به تحلیل چالش‌های موجود در تأمین مالی کشاورزی و امنیت غذایی پرداخت و تأکید کرد:  «بسیاری از مشکلات موجود، به دلیل نارسایی‌های ساختاری در سیستم تأمین مالی است، نه کمبود منابع مالی.»

او بیان کرد: «مشکل اصلی این است که کشاورز نمی‌تواند محصول خود را به فروش برساند و منابع مالی به‌موقع به او نمی‌رسد. این مسأله به ضعف در مدیریت تأمین مالی مربوط می‌شود.»

آقا محمدی در ادامه به ضرورت گسترش مدل‌های تأمین مالی از طریق صنایع غذایی اشاره کرد و گفت: «تأمین مالی فقط نباید از طریق بانک‌ها و به‌طور مستقیم به کشاورزان باشد. ما می‌توانیم با صنایع غذایی وارد همکاری شویم و از طریق کشت قراردادی، منابع مالی را به‌موقع در اختیار کشاورزان قرار دهیم.»

او افزود: «نبود هماهنگی بین بانک‌ها و صنایع غذایی یکی از موانع بزرگ در تأمین منابع مالی برای کشاورزی است و بانک‌های تجاری نباید تنها گزینه‌های موجود باشند.«

این عضو شورای تشخیص مصلحت نظام همچنین بر لزوم توجه به اقتصاد کشاورزی پایدار و ارگانیک تأکید کرد و گفت: «کشاورزی ارگانیک می‌تواند به‌عنوان یک مدل اقتصادی پایدار مطرح شود که هم به محیط‌زیست آسیب نمی‌زند و هم برای کشاورز و مصرف‌کننده سودآور است.»

او توضیح داد:«ایران با منابع آبی محدود، نیاز به توسعه کشاورزی پایدار دارد و باید به سمت استفاده بهینه از منابع و کاهش مصرف کودهای شیمیایی حرکت کند.»

آقا محمدی در بخش دیگری از سخنرانی خود به اهمیت بهره‌برداری از ظرفیت‌های منطقه‌ای اشاره کرد و گفت: «کشورهایی مثل قزاقستان و تاجیکستان ظرفیت بالایی برای همکاری در تأمین امنیت غذایی دارند و ایران باید از این ظرفیت‌ها بهره‌برداری کند.»

او به‌ویژه بر لزوم توسعه همکاری‌ها با این کشورها در زمینه تولید محصولات کشاورزی و صنایع غذایی تأکید کرد.

عضو شورای تشخیص مصلحت نظام همچنین به مشکلات موجود در نظام سلامت و تأثیر تغذیه نامناسب بر افزایش بیماری‌ها اشاره کرد و افزود: «تغذیه نادرست موجب بروز بیماری‌های شایع مانند سرطان و بیماری‌های قلبی شده است. برای حل این مشکلات باید سیاست‌های تغذیه‌ای و پیشگیرانه مناسبی تدوین کنیم که متناسب با نیازهای گروه‌های مختلف جامعه باشد.»

او گفت:« اصلاحات در ساختار تأمین مالی کشاورزی و استفاده از ظرفیت‌های منطقه‌ای می‌تواند راه‌حلی پایدار برای تأمین امنیت غذایی کشور باشد. او همچنین از مسئولان خواست که با اتخاذ تصمیمات هوشمندانه، به‌ویژه در زمینه تنظیم یارانه‌ها و حمایت از کشاورزی پایدار، به حل مشکلات موجود در این حوزه کمک کنند.»

 

خبرنگار، صبا طاهری

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید