معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی:

تثبیت بیش از 97هزار فرصت شغلی در هفته دولت/ کشاورزی مکانیزه راهی برای جذب نسل جوان است

تثبیت بیش از 97هزار فرصت شغلی در هفته دولت/ کشاورزی مکانیزه راهی برای جذب نسل جوان است

تهران- ایانا- معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بهره‌برداری از ۲۴۰۰ پروژه عمرانی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی در هفته دولت، زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای بیش از ۹۷ هزار نفر را فراهم کرده، گفت: تعریف پروژه‌هایی که با ارتقای مکانیزاسیون و کشاورزی کم‌زحمت، گامی مؤثر در جذب نسل جوان به عرصه تولید و توسعه پایدار برداشته‌است.

اکبر فتحی در گفت‌وگو با خبرنگار ایانا، ضمن تبریک هفته دولت و گرامیداشت یاد شهیدان رجایی و باهنر به تشریح نقش چندوجهی این وزارتخانه در توسعه اقتصادی، امنیت روانی و پدافند غیرعامل پرداخت و گفت: ، امیدواریم که با فعالیت درخور شأن مردم و کشاورزان بتونیم دین خود را نسبت به شهدا، به ویژه شهدای هفته دولت ادا کنیم.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به مسئولیت بنیادین وزارت جهاد کشاورزی در تأمین امنیت غذایی جامعه، اظهار داشت: در شرایطی که منابع آب و خاک محدود، و جامعه مصرف‌کننده رو به رشد است، ایجاد امنیت غذایی پایدار از وظایف اصلی این وزارتخانه است؛ وظیفه‌ای که با تلاش کشاورزان در زیر بخش‌های مختلف محقق می‌شود.

 

نقش در اقتصاد و اشتغال‌زایی

فتحی تولید مواد غذایی را یکی از مؤلفه‌های مؤثر در شاخص‌های کلان اقتصادی دانست و افزود: تولید کشاورزی نه‌تنها در ایجاد اشتغال مستقیم و غیرمستقیم نقش دارد، بلکه با توسعه صنایع تبدیلی، فرآوری و بازرگانی محصولات کشاورزی، به افزایش تولید ناخالص داخلی کمک می‌کند.

وی با اشاره به بهبود تراز تجاری بخش کشاورزی در سال گذشته، گفت: تراز تجاری این بخش از منفی ۱۱ میلیارد دلار به منفی ۸ میلیارد دلار رسید که نشان‌دهنده بهبود سه میلیارد دلاری است؛ این دستاورد، نقش مهمی در کاهش فقر روستایی و تثبیت اشتغال داشته است.

 

مکانیزاسیون و فناوری‌های نوین

معاون وزیر جهاد کشاورزی ارتقای مکانیزاسیون را از اولویت‌های این وزارتخانه دانست و توضیح داد: با تزریق ماشین‌آلات کشاورزی، ضریب مکانیزاسیون افزایش یافته و کشاورزی کم‌زحمت‌تر و جذاب‌تری برای نسل جوان تعریف شده است؛ این اقدام در کنار اصلاح نظام‌های بهره‌برداری، کشاورزی را توجیه‌پذیرتر کرده است.

وی همچنین به سیاست‌های تشویقی در حوزه یکپارچه‌سازی اراضی و یکجازراعی اشاره کرد و افزود: با وجود محدودیت‌های قانونی در تضمین اراضی کشاورزی، همکاران وزارتخانه در استان‌ها تلاش می‌کنند تا کشاورزی بهره‌ور را از طریق مشوق‌های هدفمند توسعه دهند.

 

امنیت روانی و پدافند غیرعامل

فتحی با بیان اینکه امنیت غذایی، به‌طور مستقیم بر امنیت روانی جامعه تأثیرگذار است، تأکید کرد: وقتی مردم اطمینان داشته باشند که غذای کافی در دسترس است، آرامش روانی نیز حاصل می‌شود.

وی با اشاره به تجربه موفق تأمین امنیت غذایی در بحران جنگ ۱۲ روزه، گفت: وزارت جهاد کشاورزی با مقاوم‌سازی زنجیره‌های تأمین، تنوع محصولات و منابع، در برابر آفات، بیماری‌ها و حوادث طبیعی و انسانی، نقش مؤثری در پدافند غیرعامل ایفا کرده است.

 

رشد اقتصادی و پروژه‌های هفته دولت

فتحی با اشاره به رشد ۵.۶ درصدی بخش کشاورزی در سال گذشته، گفت خاطرنشان کرد: این رشد برخلاف بسیاری از بخش‌های اقتصادی دیگر، مطابق با هدف‌گذاری برنامه‌ای محقق شد و سهم بخش کشاورزی در تولید ناخالص داخلی از ۷ به ۸ درصد افزایش یافت.

وی همچنین از افتتاح ۲۴۰۰ پروژه در هفته دولت خبر داد و افزود که برای این پروژه‌ها حدود ۳۷.۵ هزار میلیارد تومان از منابع مختلف شامل آورده شخصی، اعتبارات دولتی و تسهیلات بانکی هزینه شده است.

معاون وزیر ادامه داد: این پروژه‌ها در ۱۴ زیر بخش از جمله آب و خاک، زراعت، باغبانی، گلخانه، شیلات، صنایع تبدیلی و آبخیزداری اجرا شده‌اند و برای بیش از ۹۷۳۰۰ نفر اشتغال مستقیم و غیرمستقیم ایجاد یا تثبیت کرده‌اند.

 

برنامه‌ریزی برای خودکفایی و مدیریت منابع

فتحی با اشاره به برنامه‌های وزارتخانه برای خودکفایی در محصولات اساسی مانند گندم، برنج، شکر و دانه‌های روغنی، گفت: این برنامه‌ها در قالب کشاورزی قراردادی، سیاست‌های حمایتی و تأمین تسهیلات در حال اجرا هستند و امیدواریم با حمایت سازمان برنامه و بودجه و وزارت اقتصاد، الزامات مالی آن نیز فراهم شود.

وی اصلاح سیستم‌های آبیاری و استفاده بهینه از نزولات جوی را از اولویت‌های اصلی دانست و افزود: برنامه‌ریزی تولید به تفکیک محصول و زیر بخش، از مرحله تأمین نهاده تا رسیدن به سفره مردم، با هدف حمایت از تولیدکننده و تأمین معیشت کشاورزان انجام شده است.

فتحی با تأکید بر نقش هماهنگ‌کننده معاونت برنامه‌ریزی و اقتصادی، گفت که این معاونت با استفاده از داده‌های آماری و همکاری معاونت‌های تخصصی، برنامه‌ریزی دقیقی را برای مدیریت تولید، واردات و صادرات انجام داده و توانسته جایگاه مناسبی برای بخش کشاورزی در اقتصاد کلان کشور ایجاد کند.

 

خبرنگار: شبنم مسعودی

 

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید