رشد شاخص قیمت‌های تولید دام و طیور/ نشانه‌های قوت بخشیدن به صنعت مرغداری و گاوداری در خرداد ۱۴۰۴

رشد شاخص قیمت‌های تولید دام و طیور/ نشانه‌های قوت بخشیدن به صنعت مرغداری و گاوداری در خرداد ۱۴۰۴

تهران- ایانا- مرکز آمار ایران گزارش داد که شاخص قیمت تولیدکننده بخش‌های مرغداری و گاوداری‌های صنعتی در خردادماه ۱۴۰۴ با رشد قابل توجه همراه بوده است.

به گزارش ایانا به نقل از مرکز آمار ایران در خرداد ماه ۱۴۰۴ شاخص قیمت تولیدکننده بخش گاوداری‌های صنعتی کشور (بر مبنای ۱۰۰=۱۳۹۵) به ۱۹۸۴.۱ رسید که نسبت به ماه قبل ۱۴ درصد و نسبت به ماه مشابه سال قبل ۳۲.۹ درصد افزایش داشته است. همچنین نرخ تورم سالانه این بخش با رشد ۱۵.۷ درصدی نسبت به دوره مشابه سال قبل همراه بوده است.

تورم ماهانه در این بخش نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۴ افزایش چشمگیری داشته و از ۱.۸ درصد به ۱۴ درصد رسیده است. در میان اقلام تولیدی، بیشترین تورم ماهانه مربوط به «شیر» با ۲۰.۸ درصد و کمترین آن مربوط به «کود» با ۰.۱ درصد بوده است.

تورم نقطه به نقطه نیز افزایش قابل توجهی داشته و از ۱۶.۵ درصد در ماه قبل به ۳۲.۹ درصد در خرداد ماه رسیده است. بیشترین تورم نقطه به نقطه مربوط به «گاو نر داشتی» با ۵۹.۶ درصد و کمترین آن مربوط به «گاو حذفی شیری» با ۶ درصد گزارش شده است.

از سوی دیگر، شاخص قیمت تولیدکننده بخش مرغداری‌های صنعتی در خرداد ۱۴۰۴ برابر با ۱۵۶۹.۳ بوده که نسبت به ماه قبل ۵.۳ درصد و نسبت به خرداد ۱۴۰۳، ۱۸.۲ درصد افزایش داشته است. نرخ تورم سالانه این بخش نیز ۹.۵ درصد گزارش شده است.

در تورم ماهانه مرغداری‌ها، «مرغ حذفی» با افزایش ۲۵.۶ درصدی بیشترین رشد را داشته و «جوجه یک روزه» با کاهش ۲۵.۶ درصدی کمترین تورم ماهانه را به خود اختصاص داده است.

تورم نقطه به نقطه بخش مرغداری صنعتی نیز رشد چشمگیری داشته و به ۱۸.۲ درصد رسیده است؛ بیشترین افزایش مربوط به «تخم مرغ نطفه دار» با ۳۸.۹ درصد و کمترین آن مربوط به «جوجه یک روزه» با کاهش ۲۴ درصد بوده است.

در نهایت، نرخ تورم سالانه تولیدکننده محصولات مرغداری‌های صنعتی در دوازده ماه منتهی به خرداد ماه ۱۴۰۴ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۵ درصد است؛ بیشترین تورم سالانه به «تخم مرغ نطفه دار» با ۴۴.۵ درصد و کمترین آن به «کود» با کاهش ۲.۲ درصد تعلق دارد.

این آمار نشان‌دهنده روند افزایشی قیمت‌ها در دو بخش مهم دامپروری کشور در خرداد ماه ۱۴۰۴ است که می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر بازار نهاده‌ها و تولید محصولات پروتئینی داشته باشد.

 

شهرزاد مسعودی؛ خبرنگار

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید