رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون:
اثرگذاری ارز ترجیحی بررسی شود/ آمادگی بخش تعاون برای ایفای نقش در شرایط بحران

تهران- ایانا- رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون گفت: هرجا به تولیدکننده اعتماد کردیم نتایج مثبت و ملموسی به دست آوردیم.
به گزارش خبرنگار ایانا، ارسلان قاسمی، در جلسه شورای هماهنگی ستاد امنیت غذایی که روز سهشنبه_ ۱۰ تیرماه_ برگزار شد، با تاکید بر لزوم بررسی نقاط قوت و ضعف عملکرد در بازار محصولات کشاورزی طی جنگ دوازده روزه گفت: تقویت شبکه تعاون و مشارکت بخش خصوصی در فرآیند تنظیم بازار ضروری است.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون اظهار داشت: از نقاط قوت این دوره حضور پررنگ و تلاش بیوقفه تولیدکنندگان بود که نشان داد اعتماد به تولیدکننده میتواند نتایج مثبت و ملموسی به همراه داشته باشد.
وی پیشنهاد کرد: معاونت توسعه بازرگانی میتواند تمرکز بیشتری بر ظرفیتهای شبکه زنجیره تعاون داشته باشد، چرا که این شبکه همانگونه که در دوران جنگ تحمیلی به تنظیم بازار کمک کرد، اکنون نیز میتواند نقشی کلیدی ایفا کند.
قاسمی با تقدیر از زحمات شرکت پشتیبانی امور دام و شرکت بازرگانی دولتی در کنار محدودیتهای موجود تأکید کرد: نباید تمرکز تنها بر بخش دولتی باشد و برای ایجاد تعادل در بازار باید از ظرفیتهای هر دو بخش دولتی و خصوصی استفاده کرد.
وی به مسئله تناقض در آمارها اشاره کرد و گفت: در موضوع جوجهریزی، اختلافنظر میان ستاد تنظیم بازار و آمارهای رسمی نگرانکننده بوده و لازم است این آمارها با هماهنگی ارائه شود تا در تأمین محصولات پروتئینی برای آینده مشکلی پیش نیاید.
قاسمی با بیان اینکه طبق گزارش بانک مرکزی درخصوص رشد قیمت کالاهای اساسی، قیمت کالاهای مشمول ارز ترجیحی در اردیبهشت ۱۴۰۴ نسبت به اردیبهشت ۱۴۰۱، به میزان 121 درصد افزایش داشته است؛ افزود: درحالیکه کالاهای غیرمشمول تنها ۹۴ درصد رشد قیمت داشته و این مسئله نیازمند بررسی دقیق ابرای روشن شدن اثرگذاری ارز ترجیحی است.
رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق تعاون، بر آسیبشناسی و بررسی دقیق سیاستها تأکید کرد و گفت: بررسی اینکه کدام سیاستها مؤثر بودهاند و چه اقداماتی برای بهبود وضعیت بازار انجام شود؛ ضروری است.
دیدگاه تان را بنویسید