مدیرکل دفتر امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی:

دیپلماسی کشاورزی در دولت چهاردهم جان تازه گرفت / تحرک بین‌المللی در کشاورزی ایران

دیپلماسی کشاورزی در دولت چهاردهم جان تازه گرفت / تحرک بین‌المللی در کشاورزی ایران

تهران-ایانا- مدیرکل دفتر امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی گفت: طی ۱۸۰ روز نخست فعالیت دولت چهاردهم، ۲۰۰ رویداد خارجی در بخش کشاورزی برگزار شده و دیپلماسی کشاورزی ایران جان دوباره‌ای گرفته است.

به گزارش خبرنگار ایانا؛ هومن فتحی در نشست شورای مدیران وزارت جهاد کشاورزی که که - روز شنبه، ۲۰ اردیبهشت‌ماه- با حضور سرزده رئیس‌جمهور مسعود پزشکیان برگزار شد، از روند پرشتاب تعاملات بین‌المللی این وزارتخانه در ماه‌های اخیر گزارش داد و بر ضرورت تقویت زیرساخت‌های پشتیبان دیپلماسی کشاورزی تأکید کرد.

مدیرکل دفتر امور بین الملل و سازمان‌های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به آغاز رویکرد جدید وزارت جهاد کشاورزی در حوزه روابط بین‌الملل، گفت: در آغاز دولت چهاردهم، وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر راهبردهای دولت در خصوص تقویت تعاملات اقتصادی، گام‌هایی جدی برای بازسازی دیپلماسی کشاورزی برداشتند.

وی افزود: در ۱۸۰ روز نخست فعالیت رسمی دولت، ما موفق شدیم بیش از ۲۰۰ رویداد خارجی را در حوزه کشاورزی برگزار کنیم که در ۴۴ مورد از این رویدادها شخص وزیر جهاد کشاورزی حضور فعال داشتند و برخی از آنها را نیز ریاست کردند.

فتحی به عنوان نمونه‌ای از تحرکات بین‌المللی بیان داشت: همچنین هیئت بازرسی فنی هند برای تمدید مجوز صادرات کیوی ایران وارد تهران شد و هم‌زمان هیئتی از سازمان تات نیز به چین اعزام شده است.

وی افزود: همچنین در راستای توافقات صورت‌گرفته میان رئیس جمهوری ایران و رئیس‌جمهور ازبکستان،  هیئتی اقتصادی و رسمی از این کشور وارد تهران خواهد شد.

وی با اشاره به موضوع کشت فراسرزمینی که سال‌ها مورد غفلت قرار گرفته بود، گفت: با تدابیر جدید و تأکید وزیر جهاد کشاورزی، در مسیر ساختارسازی و عملیاتی شدن قرار دارد.

مدیرکل دفتر امور بین‌الملل وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به یک چالش جدی، اظهار داشت: اگرچه طبق قانون، وظایف بازرگانی و تجارت بخش کشاورزی به وزارت جهاد کشاورزی محول شده، اما ملزومات اجرایی این فعالیت‌ها به ما منتقل نشده است؛ و متأسفانه امکانات لازم برای پشتیبانی از هیئت‌های تجاری و نمایشگاه‌های تخصصی هنوز در اختیار نهادهای دیگر است و وزارت جهاد هیچ نفوذ یا مشارکتی در آن‌ها ندارد.

فتحی تأکید کرد: با توجه به اینکه کشاورزی یک حوزه کاملاً خصوصی‌محور است، دیپلماسی کشاورزی باید به شکل مستقیم از بخش خصوصی پشتیبانی کند و این مسئله نیازمند اختیارات و منابع مشخص در بدنه وزارت جهاد است.

 

خبرنگار: فرناز فتحی

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید