سهم ۶۰ درصدی بندر امام خمینی (ره) در واردات کالای اساسی کشور

تهران-ایانا- بر اساس آخرین آمار رسمی، در اسفند ۱۴۰۳ بیش از ۶۰ درصد کالاهای اساسی کشور از طریق بندر امام خمینی (ره) تخلیه و بارگیری شده و بندر شهید رجایی در این ماه هیچ نقشی در واردات این کالاها نداشته است.

سهم ۶۰ درصدی بندر امام خمینی (ره) در واردات کالای اساسی کشور

به گزارش خبرنگار ایانا؛ آمارهای تازه سازمان بنادر و دریانوردی حاکی از تمرکز بالای عملیات تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی در بندر امام خمینی (ره) طی اسفندماه سال ۱۴۰۳ است. این بندر با تخلیه بیش از یک میلیون و ۱۴۰ هزار تن کالا، سهمی عمده در تأمین نیازهای اساسی کشور ایفا کرده است. در مقابل، بندر شهید رجایی که پیشتر یکی از مراکز مهم واردات بود، در این ماه عملکردی صفر در زمینه تخلیه کالاهای اساسی ثبت کرد. این روند در حالی است که مسئولان بندری از شرایط مطلوب ذخایر و روند روان تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی خبر می‌دهند.

بررسی آخرین آمار رسمی سازمان بنادر و دریانوردی از عملکرد تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور طی اسفندماه سال گذشته نشان می‌دهد که بندر امام خمینی (ره) با ثبت عملکردی معادل یک میلیون و ۱۴۰ هزار و ۶۵۶ تن، بیشترین سهم را به خود اختصاص داده است.

به عبارت دیگر، بیش از ۶۰ درصد از کالاهای اساسی کشور در اسکله‌های این بندر تخلیه و بارگیری شده است.

پس از بندر امام خمینی (ره)، بنادر امیرآباد و لنگه به ترتیب با ۱۹۱ هزار و ۶۱۹ تن و ۱۳۲ هزار و ۷۹۲ تن در جایگاه‌های بعدی قرار دارند. در این میان، بندر شهید رجایی در اسفندماه هیچ عملکردی در زمینه تخلیه و بارگیری کالاهای اساسی نداشته است.

در بهمن‌ماه سال گذشته نیز ۶۲.۵ درصد از کالاهای اساسی کشور، معادل حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن، از طریق بندر امام خمینی (ره) تخلیه و بارگیری شده بود. سهم بندر شهید رجایی در این ماه، تنها ۴۳ هزار و ۹۴۴ تن، معادل حدود ۲ درصد بوده است.

به گفته مسئولان سازمان بنادر و دریانوردی، روند پهلوگیری کشتی‌های حامل کالاهای اساسی در بندر امام خمینی (ره) به صورت منظم در حال انجام است و ذخایر این کالاها در وضعیت بسیار مطلوبی قرار دارد.

فرآیند تخلیه و بارگیری نیز بدون وقفه و به شکلی روان ادامه دارد و این امر، اطمینان خاطر مصرف‌کنندگان و مسئولان کشور را از وضعیت مناسب ذخایر کالاهای اساسی فراهم کرده است.

14040207110158515326808510

در همین حال، گمرک ایران نیز اعلام کرده است که بررسی آمارهای موجود نشان می‌دهد سهم بندر شهید رجایی از واردات کالاهای اساسی چندان بالا نبوده و تنها نزدیک به ۸ درصد از مجموع واردات این کالاها را به خود اختصاص داده است.

بر اساس بررسی‌ها، بیش از ۵۸ درصد از واردات کالاهای اساسی کشور از طریق گمرک بندر امام خمینی (ره) صورت می‌گیرد.

همچنین نزدیک به ۱۳ درصد از این واردات از طریق بندر امیرآباد در استان مازندران انجام شده و گمرکات نوشهر، چابهار و انزلی نیز در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

طبق این گزارش، در سال ۱۴۰۳ بیش از ۲۵ میلیون و ۳۵۴ هزار تن انواع کالاهای اساسی وارد کشور شده که تنها ۲ میلیون تن آن از طریق گمرک شهید رجایی بندرعباس به کشور وارد شده است.

گزارش‌های میدانی نیز حاکی است در محل دپوی کانتینرها، که محل انفجار نیز بوده، هیچ گزارشی مبنی بر وجود کانتینرهای حامل کالاهای اساسی ثبت نشده است؛ چرا که عمده کالاهای اساسی کشور به صورت فله‌ای وارد شده و محوطه بندری سینا عمدتاً به کالاهای کانتینری اختصاص دارد

 

خبرنگار : فرناز فتحی

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید