مدیر آب‌وخاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی خبر داد؛

تجهیز 80 درصد اراضی کشاورزی خراسان جنوبی به سیستم نوین آبیاری

تجهیز 80 درصد اراضی کشاورزی خراسان جنوبی به سیستم نوین آبیاری

کشت‌های نشایی و نواری از برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی

ایانا-زنجان : مدیر آب‌وخاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی از تجهیز 80 درصدی اراضی کشاورزی خراسان جنوبی به سیستم نوین آبیاری در سال 95 و نیمه سال 96 خبر داد.

محمدحسن غلامی به خشک‌سالی 18 ساله در این استان اشاره کرد و گفت: بحث آب یک موضوع مهم بوده و تنها معطوف به سازمان آب یا وزارت نیرو نمی‌شود و هر اداره، نهاد یا سازمان در حد خود سهمی در این امر دارد که جهاد کشاورزی در طی چند سال اخیر توانسته با ایده‌های به‌روز و به‌صرفه در بخش آب کشاورزی این موضوع را مدیریت کند.

وی ادامه داد: در امر کشت‌های گلخانه‌ای بسیار موفق عمل شده و در بیشتر شهرستان‌های استان، کشت گلخانه‌ای جایگزین دیگر کشت‌ها شده است.

مدیر آب‌وخاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بیان کرد: یکی از نکته‌های کلیدی این نوع کشت‌ها مصرف بسیار کم و اندک آب است؛ بنابراین با توصیه‌هایی که سازمان در سال‌های گذشته به کشاورزان داشته و با واگذاری تسهیلات با نرخ سود پایین، کشاورزان را تشویق کرده که از این نوع کشت‌ها استفاده کنند.

غلامی با اشاره به اینکه جهاد کشاورزی استان در سال 95 و نیمه سال 96 بیش از 80 درصد اراضی کشاورزی را به سیستم نوین آبیاری تحت‌فشار مجهز کرده است، تصریح کرد: در این طرح در هر هکتار ۴۴۰ هزار مترمکعب صرفه‌جویی در آب شده است.

وی ادامه داد: به‌طورکلی در اعتبارات سال 95، ۴۰ میلیون مترمکعب صرفه‌جویی آب در بخش کشاورزی داشته‌ایم.

غلامی بیان کرد: کشت‌های بهاره را تعطیل کرده‌ایم و به سمت کشت‌های پاییزه رفته‌ایم، در این روش حداقل حدود 22 درصد صرفه‌جویی داشته‌ایم.

مدیر آب‌وخاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی اظهار کرد: در بخش کشت‌های بهاره مصرفی آب بسیار بالا است و در این شرایط بحرانی قابل‌قبول نیست.

 

کشت‌های نشایی و کشت‌های نواری از برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی

غلامی، کشت‌های نشایی و کشت‌های نواری را از دیگر برنامه‌های سازمان جهاد کشاورزی دانست و افزود: در طی سال‌های گذشته این کشت‌ها انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه در بخش مرکزی شهرستان بیرجند در سال 95 بیشترین کشت‌های نشایی انجام شده است، ادامه داد: در خراسان جنوبی 50 هکتار کشت گلخانه‌ای داریم.

غلامی با اشاره به اینکه تنها با همراهی مردم و به‌خصوص فعالان در حوزه کشاورزی می‌توانیم به تکنیک‌های مدرن و به‌روز کشاورزی برسیم، تصریح کرد: امروز در کشور بیش از 43 درصد آب در بخش کشاورزی استفاده می‌شود که تنها با یک مدیریت صحیح و مدبرانه این امر امکان‌پذیر خواهد بود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید