برداشت بهارنارنج در فارس آغاز شد

برداشت بهارنارنج در فارس آغاز شد

این روزها با باز شدن شکوفه‌های نارنج، عطر بهارِ درختِ سنتی شهر شیراز، از گوشه‌گوشه استان فارس به مشام می‌رسد و خیابان‌ها، گذرها، منازل و باغ‌های دیدنی در استان فارس، به‌ویژه شهر شیراز را عطرآگین کرده است.


این روزها با باز شدن شکوفه‌های نارنج، عطر بهارِ درختِ سنتی شهر شیراز، از گوشه‌گوشه استان فارس به مشام می‌رسد و خیابان‌ها، گذرها، منازل و باغ‌های دیدنی در استان فارس، به‌ویژه شهر شیراز را عطرآگین کرده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا)؛ استان فارس با سطح زیر کشت 626 هزار هکتار مرکبات و تولید سالانه یک میلیون و 500 هزار تن مرکبات به‌عنوان دومین استان مرکبات‌خیز کشور محسوب می‌شود. مرکبات فارس شامل انواع پرتقال، نارنگی، لیموشیرین و لیموترش، نارنج، گریپ‌فروت و... است که حدود 55 درصد کل محصولات باغی فارس را شامل می‌شود.

نارنج یکی از نخستین ارقام مرکبات است و قدمت کشت آن در استان به بیش از 500 سال می‌رسد.

با آغاز فصل برداشت بهارنارنج، صدها نفر دست به‌کار می‌شوند تا از یک‌هزار و 300 هکتار باغ‌های نارنج شیراز، جهرم، داراب، فیروزآباد و کازرون بهار برداشت کنند که 730 هکتار آن باغ و بقیه در فضاهای سبز شهری، پارک‌ها، ادارات و حاشیه خیابان‌ها است.

سالانه 12 تن بهار نارنج در فارس تولید می‌شود و پس از برداشت و شستشو به 34 واحد عرق‌گیری سنتی و سه کارگاه صنعتی فرستاده می‌شود. از هر کیلو بهار نارنج حدود پنج لیتر عرق بهار نارنج تولید می‌شود.

90 درصد بهار برداشت‌شده به عرق تبدیل می‌شود و علاوه بر مصرف داخلی به 15 کشور خارجی صادر می‌شود و بقیه به مصرف تازه‌خوری، صنایع غذایی، عطرسازی و کارگاه‌های عرق‌گیری استان می‌رسد. مردم شیراز از گلبرگ‌های آن برای معطر کردن چای و دمنوش‌ها و شیرینی و نقل استفاده می‌کنند. مربا، عرق، دمنوش و شربت از فرآورده‌های بهارنارنج هستند.

بهارنارنج طبع گرمی دارد، مصرف بهارنارنج نشاط‌آور و آرام‌بخش است و در درمان بیماری‌های عصبی نقش مؤثری دارد. همچنین بهبوددهنده دستگاه گوارش و تنظیم‌کننده تپش قلب است.

طبیعت گرم بهارنارنج در فصل بهار ذائقه گردشگران داخلی و خارجی را نیز به خود معطوف کرده و بازار تازه‌فروشی این سوغات معطر را مقابل باغ‌های سبز شیراز رونق دوچندان بخشیده است.

برداشت گل بهارنارنج تا اواخر اردیبهشت‌ماه به پایان می‌رسد و از اواخر شهریورماه نیز برداشت میوه نارنج آغاز می‌شود.

استان فارس بعد از مازندران، دومین استان تولیدکننده نارنج و بهارنارنج در کشور است./

C-950129-01

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید