همه چیز درباره مزایای ذرت برای بدن؛
خواص، ویتامینها و کالری ذرت

ذرت (به انگلیسی Corn یا Maize) یکی از غلات مهم است. منشاء آن قاره آمریکا بوده است و پس از گندم، بیشترین اراضی کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد. ذرت سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای بدن بوده و نیز منبع خوبی از فیبر محسوب میشود و سرشار از کالری است.
ذرت (به انگلیسی Corn یا Maize ) یکی از غلات مهم است. منشاء آن قاره آمریکا بوده است و پس از گندم، بیشترین اراضی کشاورزی جهان به ذرت اختصاص دارد. ذرت سرشار از مواد مغذی مورد نیاز برای بدن بوده و نیز منبع خوبی از فیبر محسوب میشود و سرشار از کالری است.
ارزش تغذیهای ذرت:
ذرت نهتنها کالری مورد نیاز برای متابولیسم روزانه را فراهم میکند بلکه غنی از ویتامین A ، ویتامین B ، ویتامین E و بیشتر مواد معدنی است. محتوای بالای فیبر در این ماده نقش مهمی در پیشگیری از یبوست، شرایطی همچون هموروئید و سرطان روده بزرگ بازی میکند. آنتیاکسیدانهای موجود در آن بهعنوان یک عامل ضدسرطانی عمل میکند و از بیماری آلزایمر پیشگیری میکند.
خواص ذرت برای سلامتی:
ذرت به خاطر مواد مغذی باکیفیتی که در خود دارد مزایای زیادی برای سلامتی فراهم میکند. علاوه بر اینکه ذرت ماده خوشمزهای برای افزودن به وعدههای غذایی است، غنی از مواد شیمیایی گیاهی است و میتواند از بدن در برابر برخی از بیماریهای مزمن محافظت کند. برخی از مزایای ذرت را در ادامه با هم مرور میکنیم.
ذرت غنی از کالری است:
ذرت منبع غنی از کالری است. این ماده به ازای 100 گرم، ۳۴۲ کالری وارد بدن میکند که در میان غلات بالاترین محتوای کالری را دارد. به همین خاطر است که این ماده برای افزایش سریع وزن مورد استفاده قرار میگیرد. محتوای بالای کالری در ذرت باعث شده است که بیشتر کشورهایی که با مواد گیاهی تغذیه میکنند به آن روی بیاورند.
ذرت خطر هموروئید و سرطان روده بزرگ را کاهش میدهد:
محتوای فیبر یک پیمانه از ذرت، حدود ۱۸.۴ درصد از نیاز روزانه بدن به این ماده را فراهم میکند. این موضوع به بهبود مشکلات گوارشی همچون یبوست و هموروئید کمک میکند و از خطر ابتلا به سرطان روده میکاهد. فیبر سالها است که بهعنوان یک ماده کاهش دهنده خطر ابتلا به سرطان روده مورد استفاده قرار میگیرد، اما دادههای اندکی درباره ارتباط فیبر با پیشگیری از سرطان وجود دارد. با این وجود مصرف غلات سبوسدار میتواند از چنین خطری بکاهد. فیبر به اجابت مزاج کمک میکند. این ماده میتواند خطر ابتلا به سندرم روده تحریکپذیر و اسهال را کمتر کند.
منبع غنی از ویتامینهاست:
ذرت سرشار از ویتامین B و موادی همچون تیامین و نیاسین است. تیامین برای حفظ سلامت اعصاب و عملکرد شناختی ضروری است. کمبود نیاسین به پلاگر منجر میشود. این بیماری با اسهال، دمانس و درماتیت شناخته میشود که در افرادی که سوءتغذیه دارند بیشتر مشاهده میشود. ذرت منبع خوبی از پانتوتنیک اسید است که یک ویتامین ضروری برای متابولیسم کربوهیدرات، پروتئین و لیپید است. کمبود اسیدفولیک در زنان باردار به کاهش وزن کودک منجر میشود و میتواند به نقص لوله عصبی نیز بیانجامد. ذرت درصد بالایی از نیاز بدن به فولات را فراهم کند. هسته ذرت سرشار از ویتامین E است که یک آنتیاکسیدان ضروری برای رشد و محافظت از بدن در برابر بیماریها است.
از کمخونی پیشگیری میکند:
ذرت به پیشگیری از کمخونی ناشی از کمبود ویتامینها کمک میکند. این ماده سطح قابل ملاحظهای از آهن را دارد که یکی از مواد معدنی مورد نیاز برای تشکیل گلبولهای قرمز است. کمبود آهن یکی از دلایل اصلی کمخونی محسوب میشود.
سطح کلسترول بد خون را پایین میآورد:
بر اساس تحقیقات انجامشده، مصرف روغن ذرت میتواند کلسترول بد خون را با کاهش جذب این کلسترول در بدن کاهش دهد. این کاهش کلسترول بد خون به معنای کاهش کلسترول خوب نیست. کلسترول خوب مزایای بسیار زیادی برای بدن دارد و میتواند بیماریهای قلبی را کاهش دهد، از آترواسکلروز پیشگیری کند و ردایکالهای ازاد در بدن را کاهش دهد.
دیابت و پرفشاری خون را کنترل میکند:
در مطالعات اخیر دانشمندان به این نتیجه رسیدند که افراد سرتاسر جهان از اپیدمی دیابت رنج میبرند. اگرچه مکانسیم واقعی برای این شرایط هنوز مشخص نیست، اما بهنظر میرسد چنین بیماریهایی به رژیم غذایی و مواد مغذی مربوط باشد. مصرف میوه و سبزیجات ارگانیکی همچون ذرت میتواند نشانههای دیابت را کاهش دهد. مطالعات نشان داده است که مصرف هسته ذرت به مدیریت دیابت غیروابسته به انسولین کمک کند و در برابر پرفشاری خون مفید باشد. مواد شیمیایی گیاهی میتوانند جذب و انتشار انسولین در بدن را تنظیم کنند. همین امر مانع از بالا رفتن و افت قند در افراد دیابتی میشود و باعث میشود سطح قند خون تنظیم شود.
خواص زیبایی و آرایشی ذرت:
نشاسته ذرت برای تولید محصولات آرایشی متعدد مورد استفاده قرار میگیرد. می توان از این محصولات برای استفاده موضعی برای بهبود راشهای پوستی و پوست تحریکشده استفاده کرد. محصولات تهیه شده از ذرت را میتوان جایگزین محصولات شیمیایی سرطانزا کرد. بیشتر کرمهای پوست سنتی دربرگیرنده وازلین بهعنوان ماده پایه هستند که میتواند منافذ را مسدود کند و شرایط پوستی را بدتر کند.
هشدار درباره ذرت:
ذرت دربرگیرنده مقادیر زیادی از اسیدهای چرب است. به همین خاطر افرادی که در معرض بیماریهای قلبی قرار دارند، مصرف زیاد ذرت و روغن آن میتواند شرایط موجود را بدتر کند. این روزها ذرت به شربت ذرت با فرکتوز بالا تبدیل میشود. این ماده بدتر از شکر است و میتواند باعث ایجاد چاقی در افراد شود و تأثیرات منفی روی سطح قند خون داشته باشد. ذرت منبع غنی از مواد مغذی ضروری و فیبر است. وعده غذایی به همراه ذرت میتواند شما را در برابر بیماریها محافظت کند. پس همین امروز دست به کار شوید و ذرت را در وعدههای غذایی خود بگنجانید. فقط حد اعتدال را حفظ کنید./
دیدگاه تان را بنویسید