پایداری تولید در شرایط خشکسالی با افزایش تولید کنجد در آذربایجان‌غربی/ برداشت بیش از ۸۰۰ تن دانه روغنی

پایداری تولید در شرایط خشکسالی با افزایش تولید کنجد در آذربایجان‌غربی/ برداشت بیش از ۸۰۰ تن دانه روغنی

آذربایجان غربی- ایانا- سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، گفت: سطح زیرکشت کنجد این استان در سال زراعی جاری به ۶۵۰ هکتار رسیده و بیش از ۸۳۲ تن از این محصول استراتژیک و مقاوم به خشکی از مزارع استان برداشت شده است.

حکمت جعفری، گفت: میانگین عملکرد تولید کنجد در مزارع استان یک‌هزار و ۲۸۰ کیلوگرم در هر هکتار است که نشان‌دهنده پایداری تولید این دانه روغنی در شرایط اقلیمی سخت و کم‌آب منطقه است.

وی اظهار کرد: در مزارع استان از ارقام محلی و رقم «اولتان» استفاده می‌شود که به‌دلیل مقاومت بالا به خشکی و سازگاری با خاک‌های مختلف، در اراضی آذربایجان‌غربی کشت می شود.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به تنوع اقلیمی استان گفت: هرچند کنجد گیاهی گرمسیری محسوب می‌شود، اما شهرستان پلدشت به‌دلیل شرایط آب‌و‌هوایی مناسب، به‌عنوان قطب اصلی تولید کنجد در منطقه شناخته می‌شود و این محصول در آنجا به‌عنوان یکی از زراعت‌های اصلی و کشت بهاره توسعه یافته است.

جعفری افزود: این محصول علاوه بر تولید روغن باکیفیت، در صنایع غذایی از جمله نانوایی‌ها، شیرینی‌پزی و روغن‌کشی کاربرد گسترده‌ای دارد و نقش مهمی در تأمین مواد اولیه صنایع وابسته ایفا می‌کند.

وی پایین بودن ضریب مکانیزاسیون در برداشت را از مهم‌ترین چالش‌های توسعه این محصول دانست و گفت: برنامه‌ریزی برای تأمین ادوات ویژه برداشت و افزایش آموزش‌های ترویجی در دستور کار جهاد کشاورزی قرار دارد تا بهره‌وری مزارع و سودآوری کشاورزان افزایش یابد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید