افزایش ضریب مکانیزاسیون و پرداخت ۶۲۰ میلیارد ریال تسهیلات به کشاورزان مهاباد

آذربایجان غربی- ایانا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهاباد در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی، از افزایش ضریب مکانیزاسیون کشاورزی این شهرستان و پرداخت بیش از ۶۲۰ میلیارد ریال تسهیلات حمایتی به کشاورزان در سال گذشته خبر داد.
بایزید حسنپور روز سهشنبه با گرامیداشت هفته جهاد کشاورزی، گفت: در سال زراعی گذشته، ۶۲۰ میلیارد ریال تسهیلات به ۷۳ نفر از بهرهبرداران پرداخت شده و از محل تبصره ۱۸ نیز ۲۲ میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی مرتبط با جهاد کشاورزی تخصیص یافته است.
وی با اشاره به ارتقای مکانیزاسیون در این شهرستان افزود: «در نتیجه این حمایتها، ضریب مکانیزاسیون کشاورزی مهاباد از ۱.۶ به ۱.۸ اسب بخار در هکتار افزایش یافته است.»
مدیر جهاد کشاورزی مهاباد از اجرای ۶۵۰ سازه آموزشی و ترویجی در قالب طرح جهش تولید در دیمزارها خبر داد و گفت: این فعالیتها شامل برگزاری دورههای مهارتی، کارگاههای آموزشی، روز مزرعه، اجرای مزارع الگویی، ایجاد پایگاههای نوآور و سایتهای ترویجی الگویی بوده است.
نوسازی مراکز جهاد کشاورزی و تسهیلات مکانیزاسیون
به گفته حسنپور، در راستای بهبود زیرساختهای بخش کشاورزی، ساختمانهای سه مرکز جهاد کشاورزی با اعتباری بالغ بر ۱۲ میلیارد ریال احداث و نوسازی شدهاند.
وی همچنین از پیشبینی ۳۹۰ میلیارد ریال تسهیلات مکانیزاسیون برای سال جاری خبر داد و افزود: تاکنون ۲۹ فقره تسهیلات کمبهره برای خرید ادوات کشاورزی در قالب طرح جهش تولید به متقاضیان پرداخت شده است.
حسنپور از برنامهریزی برای بهرهبرداری از دو واحد تولیدی در حوزه طیور در سال جاری خبر داد و تصریح کرد: یکی از این طرحها شامل یک واحد مرغداری با ظرفیت ۲۷ هزار قطعه و دیگری مربوط به توسعه یک واحد دیگر با ظرفیت ۵۰۰ هزار قطعه است.
وی در ادامه با اشاره به آسیبهای ناشی از تگرگ، سیلاب و سرمازدگی به بیش از ۲,۱۳۰ هکتار از اراضی کشاورزی مهاباد، اظهار کرد: مستندات مربوطه در پنج مرحله جمعآوری و برای جبران بخشی از این خسارات به مراجع ذیربط ارسال شده است.
مدیر جهاد کشاورزی مهاباد از توزیع ۸۵۰۰ تن کود شیمیایی بین کشاورزان در سال زراعی جاری خبر داد و افزود: عملیات مبارزه با علفهای هرز در سطح ۲۹ هزار هکتار، با آفت سن مادر در ۲۹,۱۷۰ هکتار و با سن پوره در ۵,۰۱۹ هکتار انجام شده است.
به گفته حسنپور، در راستای مبارزه با آفت ملخ شکمبا مجانی، ۳۵۰ هکتار از اراضی و مراتع حاشیهای بهصورت رایگان سمپاشی شدهاند.
وی همچنین از رفع تداخلات در ۱۹۷ پلاک از مجموع ۲۰۸ پلاک دارای مشکل خبر داد و گفت: در نتیجه این اقدامات، برای ۲۲ هزار و ۲۷۹ هکتار سند مالکیت صادر شده است.
مدیریت منابع آبی با رهاسازی آب سد مهاباد
مدیر جهاد کشاورزی مهاباد در پایان نشست با تأکید بر لزوم مدیریت منابع آب کشاورزی گفت: با هماهنگیهای انجامشده، یک مرحله رهاسازی آب از سد مهاباد با هدف تأمین نیاز کشاورزان در سال زراعی جاری انجام خواهد شد.
دیدگاه تان را بنویسید