چغندرقند قربانی نادرستترین قضاوتها
آذربایجان غربی- ایانا- روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی در واکنش به خبر منتشر شده در خبرگزاری فارس مورخ ۱۴۰۴/۰۲/۰۶ تحت عنوان «بهار شد، قاتل دریاچه ارومیه بازگشت»، ضمن رد برخی برداشتهای ناصحیح، جهت تنویر افکار عمومی توضیحاتی را ارائه کرد.

در پاسخ خبر منتشر شده توسط خبرگزاری فارس، روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی آمده است: سطح زیرکشت چغندر قند بر اساس برنامه ابلاغی الگوی کشت ارسالی از وزارت متبوعه در استان ۳۰ هزار هکتار است که تنها ۱۴ هزار و ۸۰۰ هکتار آن در حوضه آبریز دریاچه ارومیه قرار دارد.
حدود ۸۵۰۰ هکتار معادل ۳۰ درصد از مزارع درشهرستان پیرانشهر و خارج از حوضه آبریز با بارندگی متوسط ۶۰۰ میلیمتر کشت می شود و ۶۷۰۰ هکتار نیز درشمال استان و درشهرستان های پلدشت ،شوط و چایپاره و خوی کشت می شود و آب بخش قابل توجهی از این اراضی نیز درابتدای فصل با استفاده از بارندگی های فصلی و شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی در این مناطق تامین میشوند.
از مجموع اراضی واقع در حوضه آبریز، بیش از ۶۶ درصد به سامانههای آبیاری نوین با راندمان ۷۰ درصد مجهز شده اند.
سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانغربی با توسعه سامانههای آبیاری نوین و اجرای سیاستهای مدیریت مصرف آب و نیز با تغییر سیستم آرایش کشت از روش مرسوم (۵۰*۵۰)به روش ۵۰*۲۵ و استفاده همزمان از روش آبیاری میکرو موفق به کاهش حدود ۵۰ درصدی مصرف آب شده و این اقدامات همچنان با قوت در حال اجراست. لازم به ذکر است تاکنون ۱۴۷۰ هکتار تغییر آرایش کشت در ابن محصول صورت گرفته و ۵۲ درصد سطوح زیر کشت چغندرقند در استان به سیستم های آبیاری نوین مجهزند.
این سازمان متعهد است در مسیر توسعه پایدار کشاورزی و احیای دریاچه ارومیه، با تکیه بر دانش روز و استفاده بهینه از منابع آب، گامهای موثرتری بردارد.
لازم به ذکر است آمار ارائه شده در گزارش خبری مذکور در خصوص افزایش سطح زیر کشت و مصرف ۷ درصدی آب در محصول چغندر قند غیر واقعی و غیر کارشناسی است.
دیدگاه تان را بنویسید