چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع و ماشین‌آلات کشاورزی در ارومیه افتتاح شد

چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع و ماشین‌آلات کشاورزی در ارومیه افتتاح شد

چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع و ماشین‌آلات کشاورزی، باغبانی، نهاده‌ها، روش‌های نوین آبیاری و آبرسانی، تجهیزات گلخانه‌ای، کشاورزی دانش‌بنیان و نوآور، ابزار ملی برای حفظ آب، خاک، حیات و محیط‍‌‌زیست از امروز لغایت ۳ آذرماه به مدت چهار روز درمحل دایمی نمایشگاه‌های بین‌المللی ارومیه آغاز به کار کرد.

به گزارش خبرنگار ایانا در آذربایجان غربی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در آیین افتتاح چهاردهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع و ماشین‌آلات کشاورزی در ارومیه گفت: این نمایشگاه با حضور بیش از ۱۰۰ شرکت داخلی و نمایندگان شرکت‌های خارجی برگزارشده است که ۳۹ درصد شرکت‌کنندگان این نمایشگاه در حوزه ادوات و ماشین‌آلات کشاورزی، ۳۲ درصد در حوزه کشاورزی و نهاده‌ها، ۲۹ درصد در حوزه آبیاری و آب‌رسانی و تجهیزات وابسته فعالیت دارند.

خسرو شهبازی ادامه داد: همچنین ۱۵ درصد از شرکت‌های، شرکت‌کننده در حوزه دانش‌بنیان و ۱۳ درصد در بخش‌های علمی و تحقیقاتی در این نمایشگاه حضور یافته‌اند که ظرفیت خوبی برای بهره‌برداری از خدمات این شرکت‌ها محسوب می‌شود.

وی بیان کرد: در این نمایشگاه حدود ۲۰ استان کشور ازجمله استان‌های گلستان، مازندران، خراسان شمالی و رضوی، همدان، البرز، مرکزی، تهران، اصفهان، آذربایجان شرقی، لرستان، کردستان، گیلان، فارس، زنجان حضور و مشارکت دارند.

شهبازی اضافه کرد: این نمایشگاه فرصت ارزشمندی است تا در سالی که مزین به شعارمحوری مهار تورم و رشد تولید است باهدف حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان نسبت به معرفی و ترویج استفاده از محصولات فناورانه در میان بهره‌برداران بخش کشاورزی اقدام و گامی مؤثر در جهت افزایش ضریب نفوذ دانش در بین کشاورزان و آشنایی آنان با آخرین دستاورد‌های تکنولوژی در بخش کشاورزی برداشته شود.

وی ادامه داد: مهم‌ترین ویژگی این نمایشگاه ارائه تکنولوژی‌های نوین و پیشرفت‌های برتر بخش کشاورزی به‌خصوص روش‌های کاهش مصرف آب و ارتقای بهره‌وری در بخش کشاورزی، به‌منظور جذب سرمایه‌گذار، ایجاد فضای رقابتی برای ورود به بازار‌های جدید صادراتی در داخل و خارج کشور و تبادل اطلاعات و تجربیات در فضای ارتباطی و مؤثر نمایشگاه است.

دومین رویداد ترویجی محصولات فناورانه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناورنیز هم‌زمان از ۳۰ آبان ماه لغایت ۳ آذرماه ۱۴۰۲، در حاشیه محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی کشاورزی برگزار می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان افزود: برگزاری پنل تخصصی پرسش و پاسخ با حضور محققین و کارشناسان موضوعی سازمان و مسئولین پارک علم و فناوری، کارگاه آموزشی آشنایی با هواشناسی کشاورزی، بازدید از مزرعه نوآور، باغ نمایشی و یکی از مراکز جهاد کشاورزی توسط شرکت‌های دانش‌بنیان و خبرگان کشاورزی حاضر در نمایشگاه از اهم برنامه‌های گردهمایی ویژه شتاب بخشی کشاورزی دانش‌بنیان با محوریت خبرگان کشاورزی در ارومیه است.

وی ادامه داد: استان آذربایجان غربی به‌عنوان قطب تولید محصولات کشاورزی در کشور مطرح است و در تولید اکثر محصولات باغی و زراعی دارای رتبه‌های برتر کشوری هستیم.

شهبازی تأکید کرد: از چهار میلیون تن سیب‌درختی تولیدی کشور، یک تا ۱.۵ میلیون تن توسط کشاورزان این منطقه تولید می‌شود.

وی اضافه کرد: با حمایت استاندار آذربایجان غربی و مشارکت بخش خصوصی در یک سال اخیر با راه‌اندازی واحد‌های سورت و بسته‌بندی مکانیزه در سطح استان، سیب پادرختی که درگذشته برای استان یک معضل بود، در حال حاضر با انجام فرایند‌های تکمیلی به یک محصول باارزش صادراتی تبدیل و در حال حاضر ۴۰۰ هزار تن محصول آماده صادرات به بازار‌های هدف شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گفت: پیش از راه‌اندازی واحد‌های سورت و بسته‌بندی مکانیزه، سیب‌درختی صادراتی استان بعد از رسیدن به کشور مقصد دوباره بسته‌بندی و سورت می‌شد که از کیفیت محصول کاسته می‌شد که این مشکل تا حدود زیادی رفع شده است.

وی خاطرنشان کرد: درصدد برندسازی برای سیب استان در راستای توسعه صادرات و یافتن بازار‌های جدید خارجی هستیم.

شهبازی افزود: هم‌اکنون سیب‌درختی استان سایزبندی شده و با وزن بندی خود به کشور‌هایی مثل روسیه، پاکستان، هندوستان، عربستان، ازبکستان و همچنین کشور‌های حوزه خلیج‌فارس صادر می‌شود.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید