فرماندار شهرستان هوراند:

تخصیص نیافتن آب مانع اصلی توسعه طرح‌های کشاورزی در هوراند است

تخصیص نیافتن آب مانع اصلی توسعه طرح‌های کشاورزی در هوراند است

آذربایجان شرقی-ایانا- فرماندار شهرستان هوراند با تأکید بر ضرورت حل مشکلات زیرساختی بخش کشاورزی خواستار تسریع در رفع موانع مربوط به تخصیص آب به طرح های توسعه ای شهرستان شد.

کدخبر: 134556

به گزارش ایانا، عباس عادلی‌فر در جلسه کارگروه آب و کشاورزی شهرستان که با حضور رئیس سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی برگزار شده بود اظهار کرد: باید از موفقیت‌ها و عملکرد درخشان سازمان جهاد کشاورزی استان در زمینه تأمین کالاهای اساسی و امنیت غذایی، به‌ویژه در دوران جنگ رمضان و جنگ ۱۲ روزه، قدردانی کرد.

وی با اشاره به وضعیت واحدهای دامداری شهرستان افزود:  در حال حاضر حدود ۴۵ واحد دامداری غیرصنعتی هوراند غیرفعال هستند. این واحدها برای بازگشت به فعالیت متقاضی دریافت تسهیلات و حمایت هستند.

عادلی‌فر یکی از مهم‌ترین طرح‌های اقتصادی شهرستان را گلخانه ۱۸ هکتاری ویق هوراند عنوان کرد و گفت:  این گلخانه درصورت بهره‌برداری، زمینه اشتغال مستقیم و غیرمستقیم برای بیش از ۳۰۰ نفر را فراهم کرده و سالانه شش هزار تن محصولات گلخانه‌ای تولید خواهد کرد، اما متأسفانه بیش از پنج سال است که به دلیل وجود معارضین راکد مانده است.

فرماندار هوراند با اشاره به چالش‌های زیرساختی حوزه کشاورزی گفت: عدم تخصیص آب از سوی شرکت آب منطقه‌ای برای واحدهایی که دارای مجوز هستند، یکی از مشکلات اساسی شهرستان است. همچنین طرح‌های تخصیص اراضی ملی برای کشت سماق نیز با وجود داشتن متقاضی، به دلیل نبود مجوز تخصیص آب با مشکل مواجه شده است.

به گفته عادلی‌فر، حل مشکلات مربوط به سد عمارت نیز از دیگر مسائل مهم شهرستان هوراند به شمار می‌رود و نیازمند هماهنگی بین دستگاه‌های ذی‌ربط است. 

در ادامه این نشست، سید رضا تاج‌الدینی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هوراند نیز با اشاره به وضعیت بخش کشاورزی منطقه گفت:  یکی از بزرگ‌ترین مشکل ما توقف طولانی‌مدت بهره برداری از گلخانه بزرگ ویق هوراند است. این پروژه می‌تواند نقش مهمی در رونق اقتصادی هوراند ایفا کند اما به دلیل معارضین ۵ سال است که راکد مانده است.

وی افزود: هوراند از کمترین میزان بارندگی در استان برخوردار است و همین امر، وابستگی طرح‌های کشاورزی منطقه به تخصیص آب را بیشتر کرده است.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هوراند با اشاره به پتانسیل ویژه تولید زغال‌اخته در هوراند گفت:  این محصول یکی از مهم‌ترین تولیدات شهرستان است، اما متأسفانه قیمت آن پایین بوده و موجب زیان تولیدکنندگان شده است. باید تدبیری برای جلوگیری از ضرر باغداران اندیشیده شود.

تاج‌الدینی تأکید کرد: برای جذب سرمایه‌گذار در هوراند مشکل خاصی وجود ندارد، اما فرآیند صدور مجوز تخصیص آب برای طرح‌های جدید با موانع زیادی همراه است و این موضوع اجرای پروژه‌های تولیدی را با کندی مواجه کرده است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید