برگزاری هشتمین جشنواره سماق قرمز در شهرستان هوراند

برگزاری هشتمین  جشنواره سماق قرمز در شهرستان هوراند

آذربایجان شرقی- ایانا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان هوراند از برگزاری هشتمین جشنواره سماق قرمز در این شهرستان خبر داد.

سید رضا تاج الدینی در گفتگو با خبرنگاران گفت: هشتمین جشنواره سماق شهرستان هوراند به همت فرمانداری، مدیریت جهادکشاورزی و نمایندگی میراث فرهنگی و با مشارکت تمامی نهادها و ادارات شهرستان با حضور بهنام رضوانی نماینده مردم شهرستان کلیبر، خداآفرین و هوراند در مجلس شورای اسلامی، شهرام شفیعی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، عباس عادلی فر فرماندار شهرستان هوراند، محمد رضی الهیان مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و جمعی از مسئولین و کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان و مسئولین شهرستان و با استقبال گرم اهالی و میهمانان از سرتاسر استان و اقصی نقاط کشورمان برگزار شد.

وی ادامه داد: هدف از برگزاری این جشنواره و رویداد یک روزه معرفی ظرفیت‌های کشاورزی شهرستان به خصوص گیاهان دارویی شهرستان با محوریت سماق بود. تاج الدینی ادامه داد: سماق هوراند مرغوبترین سماق کشور از لحاظ کیفیت و رنگ بوده و بیشترین مساحت سماق در آذربایجان شرقی به این شهرستان اختصاص دارد.

تاج الدینی در اهمیت کاشت سماق اظهار کرد: به جهت اینکه زمان جوانه زنی و گلدهی سماق بعد از سپری شدن سرمای دیررس بهار است، بنابراین از برودت هوا در امان بوده و تقریبا کمتر سالی پیدا می شود که این گونه از گیاهان دارویی محصول نداشته باشد.

وی ادامه داد: برگزاری جشنواره برای محصولات کشاورزی بخصوص سماق بسیار مهم و ارزشمند است و برگزاری جشنواره سماق موجب شد سماق هوراند که مرغوبترین و با کیفت ترین نوع آن در کشور است در کل کشور با کمک اصحاب رسانه معرفی و شناخته شود.

تاج الدینی یادآور شد قبل از برگزاری نخستین جشنواره سماق شناخت چندانی از مرغوبیت و ارزش غذایی آن وجود نداشت که متاسفانه همین امر هم باعث شده بود قیمت مناسبی برای خرید آن وجود نداشته باشد که با برگزاری نخستین جشن برداشت و جشنوارها در سال ۸۹ و بتدریج در سال های بعد سبب شد این محصول شناخته تر شود و با داشتن بازار مناسب قیمت آن نیز افزایش یابد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان افزود: داشتن بازار فروش برای محصول سماق موجب رغبت کشاورزان برای کاشت و توسعه آن شده و اکنون کشاورزان بهترین جایگزین اراضی دیم و حتی جایگزین محصولات پرنیاز ابی را کشت سماق می دانند. این گونه از گیاهان دارویی مقاوم به خشکی بوده و بعداز کشت در سال های اول و دوم با نیاز آبی کمتر رشد می کند و بعداز آن ادامه رشد آن صرفا از طریق نزولات برف و باران است. محصول سماق دارای آفات و بیماری خاصی نبوده و نیاز به عملیات داشت خاص از جمله سمپاشی نبوده و کاملا ارگانیک بوده و جایگزین کشت در اراضی شیبدار منطقه و جلوگیری از فرسایش خاک نیز است.

تاج الدینی افزود: باتوجه به اینکه از کشت هر دو هکتار برای یک نفر بعد از بهره‌برداری شغل ایجاد می شود لازم است نهال مورد نیاز متقاضیان تامین شود که برای این منظور بصورت عرفی نیاز نهال سماق کاران بیشتر از تکثیر پا جوش تامین می‌شد که به دلیل کمبود پاجوش و تضعیف پایه مادری و با یافته‌های علمی و ورود محققان و کارشناسان هم اکنون تکثیر نهال با استفاده از روش کشت بافت ممکن بوده و نهال های بدست آمده از این روش در منطقه نیز کشت شده است.

همچنین روش دیگر تهیه نهال از طریق کشت سماق بذری و پیوند است که این روش نیز با حضور کارشناسان به کشاورزان آموزش داده می شود. امید است در آینده ای نزدیک شاهد توسعه بیشتر سطح سماق و نیز افزایش عملکرد در سطح باشیم.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید