20هکتار سطح زیرکشت قارچ در آذربایجان‌شرقی / بهره‌وری 22 کیلوگرم در هر مترمربع

20هکتار سطح زیرکشت قارچ در آذربایجان‌شرقی / بهره‌وری 22 کیلوگرم در هر مترمربع

آذربایجان شرقی- ایانا- مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی، گفت: استان آذربایجان شرقی با تولید 4 هزار و 320 تن قارچ در جمع استان‌های پیشرو کشور قرار گرفت .

مسعود جعفرنژاد در گفتگو با خبرنگاران ، از تداوم روند رو به رشد تولید قارچ خوراکی در شهرستان‌های مختلف استان خبر داد و گفت: در سال ۱۴۰۳ بیش از 4 هزار و 320 تن قارچ خوراکی در مجموع ۱۳۰ واحد تولیدی شامل ۱۲ واحد صنعتی و ۷۶ واحد خانگی و مشاغل خرد روستایی تولید شده است.

وی افزود: واحدهای صنعتی فعال در این حوزه در شهرستان‌های مختلف از جمله جلفا (پردیس ارس)، بستان‌آباد (بهین قارچ، رویش گل و شعرباف)، هشترود (علی نوایی)، تبریز (طیبه شرقی، قارچ دادلی، بیوک هادی، بهروز بهروزی، شناسی و خسروشاهی) و بناب (سپید قارچ) فعالیت دارند.

جعفرنژاد با اشاره به اینکه سطح زیرکشت سالانه قارچ در استان حدود 20 هکتار است، گفت: میانگین عملکرد تولید قارچ در استان 22 کیلوگرم در هر مترمربع می‌باشد که با تکیه بر دانش فنی تولیدکنندگان و استفاده از بسترهای نوین کشت، بازدهی مطلوبی به‌دست آمده است.

مدیر امور باغبانی سازمان خاطرنشان کرد: توسعه واحدهای خانگی و حمایت از مشاغل کوچک، ضمن ایجاد اشتغال پایدار در مناطق شهری و روستایی، به افزایش امنیت غذایی و ترویج مصرف محصولات سالم کمک کرده است.

وی با بیان اینکه شهرستان های بستان آباد و تبریز در تولید قارچ رتبه های اول و دوم را در استان آذربایجان شرقی به خود اختصاص داده اند افزود: در شهرستان بستان آباد ۴ واحد تولید قارچ دکمه ای صنعتی و بیش از ۳۰ واحد تولید خانگی فعال وجود دارد و این شهرستان بدلیل آب و هوای خاص خود(تابستان های خنک و اقلیم مناسب کشت و پرورش قارچ خوراکی) و نزدیکی به مرکز استان و شهرستانهای همجوار از لحاظ بازار مصرف، مناسب تولید قارچ است.

 

 

 

حجم ویدیو: 22.24M | مدت زمان ویدیو: 00:00:55
انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید