رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی:

نقش کلیدی صندوق‌های حمایتی در پر کردن خلأ بین تولید و بازار کشاورزی

نقش کلیدی صندوق‌های حمایتی در پر کردن خلأ بین تولید و بازار کشاورزی

آذربایجان شرقی - ایانا- رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، گفت: با وجود ظرفیت بالای تولید در بخش کشاورزی این استان خلأ میان تولید و بازار همچنان یکی از چالش اصلی بخش کشاورزی است و کمبود منابع آب نیز فشار مضاعفی بر کشاورزان وارد کرده است.

شهرام شفیعی در جلسه هیئت مدیره صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی آذربایجان شرقی که با حضور مدیرعامل و رئیس هیئت ‌مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و اعضای هیئت مدیره برگزار شد، با اشاره به اهمیت پشتیبانی از تشکل‌ها و اتحادیه‌های کشاورزی، گفت: این تشکل‌ها همواره در کنار سازمان بوده‌اند و در حوزه‌هایی همچون تأمین میوه شب عید و زنجیره ارزش سیب اقدامات مؤثری انجام داده‌اند.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بخش کشاورزی استان افزود: آذربایجان‌شرقی یک‌میلیون و ۴۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی دارد. همچنین از دیگر ظرفیت های کشاورزی آذربایجان شرقی وجود 7.5 میلیون واحد دامی، ۸۹۰ واحد مرغداری با بیش از 28.5 میلیون قطعه مرغ ظرفیت، ۸۵۰ واحد صنایع تبدیلی کشاورزی و 375 هکتار گلخانه‌ها است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی گفت: سال گذشته بیش از 603 هزار تن گندم به صورت تضمینی خریداری شد، اما پیش‌بینی می‌کنیم امسال این رقم به حدود ۳۰۰ هزار تن برسد که تاکنون ۲۸۰ هزار تن آن محقق شده است.

شفیعی با اشاره به وضعیت خشکسالی و کاهش بارندگی‌ها، گفت: امسال به دلیل خشکسالی، میزان تخصیص آب به کشاورزی به شدت کاهش یافت. حقابه ۵۰ میلیون مترمکعبی سد شهید کاظمی بوکان اختصاص پیدا نکرد. همچنین از ۴۲ میلیون مترمکعب حقابه پایاب سد علویان تنها ۱۷ میلیون مترمکعب اختصاص یافت و حقابه سد قلعه‌چای ۱۴ میلیون مترمکعب و سد ارسباران نیز ۷ میلیون مترمکعب کاهش یافت. با این حال تلاش شد تا آسیبی به تولید وارد نشود.

وی افزود: اگرچه کاهش ۷۳ درصدی بارش در زمستان و ۳۳ درصدی در پاییز باعث کاهش ذخایر سدها شده، اما با اقدامات بهره‌ورانه خللی در تولید بخش کشاورزی استان به وجود نیامده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی مشکل اصلی بخش کشاورزی را تنظیم بازار و خرید محصولات عنوان کرد و افزود: همواره در این زمینه با چالش روبه‌رو هستیم، چرا که فاصله‌ای جدی میان تولید و بازار وجود دارد و این موضوع خارج از توان وزارت جهاد کشاورزی است. اگر زنجیره ارزش و تولید به‌درستی شکل گیرد، نیازی به مداخله دولت نخواهد بود.

شفیعی با اشاره به ورود صندوق توسعه سرمایه‌گذاری در رفع مشکلات سیب‌زمینی خاطرنشان کرد: در این حوزه اقدامات ارزشمندی انجام شد. با وجود خشکسالی و محدودیت منابع آبی و خاکی، بخش کشاورزی در کشور و به‌ویژه استان ما عملکرد مطلوبی داشته است.

وی از پیگیری دریافت تسهیلات از سازمان تعاون روستایی و درخواست از صندوق توسعه سرمایه‌گذاری برای همکاری در حوزه سیب‌زمینی خبر داد و گفت: هدف ما ذخیره‌سازی و صادرات این محصول است. در حوزه نهاده‌های دامی نیز بستر لازم در حال فراهم شدن است، اما باید برای تأمین نقدینگی برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشیم.

شفیعی افزود: فروش اموال مازاد سازمان و بهره‌گیری از آن در افزایش سرمایه صندوق توسعه سرمایه‌گذاری یکی از برنامه‌های جدی ماست. همچنین دسترسی استان به چند کشور همسایه و ظرفیت‌های منطقه آزاد ارس فرصت مناسبی برای توسعه صادرات محصولات کشاورزی فراهم کرده است.

در پایان این مراسم، شهرام شفیعی به‌عنوان نماینده شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی در صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی انتخاب شد و از زحمات نادر نقیلی در مدت تصدی این سمت قدردانی به عمل آمد.

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید