معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی:

دو چالش اصلی بخش کشاورزی بناب؛ خشکسالی و ناتمام‌ماندن شبکه‌های آبیاری پایاب سد علویان

دو چالش اصلی بخش کشاورزی بناب؛ خشکسالی و ناتمام‌ماندن شبکه‌های آبیاری پایاب سد علویان

آذربایجان شرقی- ایانا- معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی از اختصاص بخشی از اعتبارات ستاد بحران به پروژه‌های آب و خاک کشاورزی بناب خبر داد.

صفدر نیازی در گفت‌وگو با خبرنگاران، دو چالش اساسی پیش روی بخش کشاورزی در شهرستان بناب را «خشکسالی شدید» و «عدم تکمیل شبکه‌های آبیاری اراضی پایاب سد علویان» عنوان کرد و گفت: میانگین بارش کشور در سال جاری تنها ۱۳۵ میلی‌متر بوده که نسبت به سال‌های گذشته حدود ۴۰ درصد کاهش داشته و این مسأله، مشکلات جدی برای کشاورزان در سراسر کشور و منطقه ایجاد کرده است.

وی افزود: در راستای مدیریت این شرایط، منابعی از محل اعتبارات ستاد بحران برای شهرستان بناب اختصاص یافته است که بخشی از آن از محل منابع استانی و بخشی از محل منابع ملی تأمین می‌شود.

نیازی در ادامه به وضعیت اراضی پایاب سد علویان اشاره کرد و گفت: مساحت این اراضی ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار است. شبکه اصلی آن به‌طور کامل اجرا شده و تاکنون حدود ۱۰ هزار هکتار از شبکه فرعی نیز تکمیل شده است و تنها ۲۵۰۰ هکتار باقی مانده است. معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به برنامه‌های آتی برای تکمیل زیرساخت‌های آبیاری در منطقه، اظهار کرد: در شهرستان بناب باید ۶۵ کیلومتر کانال جدید احداث شود که براساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، تا پایان برنامه هفتم توسعه به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی با اشاره به مفاد ماده ۳۸ برنامه هفتم توسعه خاطرنشان کرد: مطابق این ماده، در مناطقی که فاقد منابع آب هستند، اجرای شبکه‌های اصلی و فرعی آبیاری باید متوقف شود؛ بنابراین اجرای این پروژه‌ها باید با توجه به ظرفیت واقعی منابع آبی منطقه صورت گیرد.

نیازی در پایان از اختصاص بودجه برای تسریع در اجرای طرح‌های آب و خاک شهرستان بناب خبر داد و گفت: در جلسه‌ای که با مسئولان برگزار شد، تصمیم گرفته شد مبلغ ۲۰ میلیارد تومان به این شهرستان اختصاص یابد که تاکنون ۵ میلیارد تومان از این مبلغ پرداخت شده و به محض تأمین منابع، مابقی نیز تخصیص خواهد یافت.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید