برنامههای اجرایی جهاد کشاورزی بناب در سال ۱۴۰۴ تشریح شد

آذربایجان شرقی- ایانا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بناب برنامههای اجرایی، موانع و راهکارهای بخش کشاورزی برای سال ۱۴۰۴ را تشریح کرد.
حسین سائلی در نشست بررسی برنامههای اجرایی، موانع و مشکلات بخش کشاورزی در راستای کمیته برنامهریزی سال ۱۴۰۴ به تشریح اقدامات و برنامههای واحدهای تخصصی این مدیریت پرداخت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بناب در بخش امور فنی و زیربنایی به پروژههای نیمهتمام کانالهای آبیاری آهق – آلقو و شبکههای فرعی و زهکشی پایاب سد علویان اشاره کرد و گفت: تکمیل این پروژهها در صورت تأمین منابع ارزی در دستور کار سال جاری قرار دارد. همچنین در ادامه احداث و بهسازی جادههای بین مزارع، طی سال گذشته یک هزار و ۵۷۶ متر جاده تکمیل شده و این روند در سال جاری ادامه خواهد یافت.
سائلی با تاکید بر پایش مزارع و باغات توسط واحد حفظ نباتات و کارشناسان پهنه گفت: در راستای مبارزه با علفهای هرز، آفات و بیماریهای گیاهی، استفاده از سموم مجاز و نظارت بر توزیع آنها مورد توجه قرار گرفته است. در همین رابطه، در پایان سال ۱۴۰۳ و ابتدای ۱۴۰۴، با ۲۲ واحد فروش سموم غیرمجاز برخورد شده و این روند با جدیت ادامه دارد.
وی عملکرد واحد مکانیزاسیون را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: با تأمین ماشینآلات کشاورزی مورد نیاز، شاهد افزایش ضریب مکانیزاسیون و بهبود تولید هستیم. درخواست تجهیزاتی نظیر ریزکارنده، سمپاش توربو، دستگاه ضدتگرگ و کمباین برای تخصیص در سال جاری ارسال شده و در صورت جذب تسهیلات، در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بناب از پیگیری جهت تأمین اعتبار پروژههای بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی و سرمایه در گردش برای واحدهای راکد خبر داد و گفت: امیدواریم با حمایت فرمانداری و نماینده مجلس و با رفع موانع نظیر تأمین آب شهرک صنایع تبدیلی شهید باکری، بتوانیم زمینه واگذاری قطعات به سرمایهگذاران را فراهم کنیم.
وی با اشاره به چالش خشکسالی و کاهش بارندگی ناشی از مجاورت با دریاچه ارومیه، بر لزوم تغییر الگوی کشت تأکید کرد و افزود: کشت محصولات کمآببر مانند سالیکورنیا، سورگوم، تریتیکاله، کاملینا و ارقام جدید گندم و حبوبات در دستور کار برنامههای ترویجی سال ۱۴۰۴ قرار دارد.
سائلی در حوزه آموزش و ترویج کشاورزی، از ادامه برگزاری دورههای آموزشی، روز مزرعه، برنامههای رسانهای و معرفی کشاورزان نمونه خبر داد و افزود: آموزش و توانمندسازی زنان روستایی از طریق ایجاد صندوقهای خرد نیز دنبال خواهد شد. در حوزه باغبانی، اصلاح و نوسازی باغات درجه دو جهت اجرای آبیاری کمفشار، توسعه گلخانهها در اراضی دارای چاه قدیمی و تسهیل در اخذ تسهیلات احداث واحدهای گلخانهای از اولویتهای کاری خواهد بود.
وی همچنین به برنامههای اداره بهبود تولیدات دامی از جمله اصلاح نژاد دام، نظارت بر نهادهها، جوجهریزی و تأمین آب شهرک دامپروری اشاره کرد و تحقق آن را مستلزم همکاری ادارات مرتبط دانست.
سائلی در زمینه تنظیم بازار، گفت: جهاد کشاورزی با همکاری ادارات صنعت، معدن، تجارت و اداره غله در قالب گشتهای مشترک بر بازار اقلام اساسی نظارت دارد.
وی بر ضرورت شفافسازی قیمتها از طریق رسانهها برای اطلاعرسانی دقیق به مردم تأکید کرد.
در پایان مقرر شد جلسات تخصصی با حضور ادارات شهرستانی و در صورت نیاز مسئولان استانی برای بررسی و رفع موانع بخش کشاورزی بهطور مستمر برگزار شود.
دیدگاه تان را بنویسید