ضرورت حمایت از زنان روستایی؛ راهبردی برای توانمندسازی خانواده و توسعه پایدار

آذربایجان شرقی- ایانا- مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی بر اهمیت فعالیتهای فرهنگی، نقش خانواده و جایگاه بانوان در ارتقاء فرهنگ سازمانی تأکید کرد.
حجت الاسلام والمسلمین مجید نجفی در جلسه کارگروه فرهنگی ویژه بانوان سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی با تسلیت ایام شهادت حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و گرامیداشت یاد و نام شهدای جنایات اخیر رژیم صهیونیستی در کشور عزیزمان، گفت: سازمان جهاد کشاورزی یکی از بزرگترین دستگاههای اجرایی استان است که با داشتن حدود ۳ هزار و 500 نفر نیروی انسانی و بیش از ۳۵۰ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی، جامعهای گسترده و مؤثر را در بر میگیرد؛ بخش قابل توجهی از این بهرهبرداران را بانوان تشکیل میدهند.
وی با تأکید بر اهمیت امنیت غذایی در کشور، افزود: امنیت غذایی کمتر از امنیت دفاعی نیست؛ در جنگ ۱۲ روزه اخیر نیز ، هیچگونه کمبودی احساس نشد. این نشان از عملکرد مناسب مجموعه جهاد کشاورزی دارد.
حجت الاسلام والمسلمین نجفی با اشاره به برنامههای فرهنگی متنوع سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی بیان کرد: در طول سال بالغ بر ۸۰ عنوان برنامه فرهنگی برگزار میشود که بخش قابل توجهی از آنها به بانوان و خانواده همکاران اختصاص دارد. از جمله این برنامهها میتوان به اردوهای تربیتی، دورههای مادر و فرزندی، مسابقات کتابخوانی، پویش دلنوشته برای امام رضا (ع) و نمایشگاههای اسلامی در مناسبتهای مختلف مانند دهه فجر و هفته دولت اشاره کرد.
وی بیان کرد: نشستهای عفاف و حجاب، جلسات جهاد تبیین و اتاق فکر بانوان از جمله اقدامات مهم فرهنگی هستند که در طول سال به طور مستمر برگزار میشوند.
مسئول حوزه نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی افزود: سطح تحصیلات بانوان همکار در سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان شرقی بالا بوده و ما علاوه بر موفقیت شغلی، به نقش تربیتی آنها در خانواده به ویژه از منظر دینی، تأکید داریم.
وی بر نقش رسانهها در بازنمایی صحیح جایگاه زن و مادر تأکید کرد و خواستار تقویت اقدامات فرهنگی با رویکرد تعمیق ارزشهای اسلامی و خانوادگی شد.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری آذربایجان شرقی نیز با اشاره به اینکه بزرگترین سرمایه ما شهدا هستند و مهمترین پشتوانه امروز کشور همبستگی ملی است، بر نقش محوری زنان در توسعه کشاورزی، توانمندسازی اقتصادی تأکید کرد.
حکیمه انتظاری با اشاره به سهم بالای زنان در بخش کشاورزی و اقتصاد روستایی گفت: زنان روستایی و عشایری سهم قابل توجهی در بازار فروش، تولیدات محلی و مشاغل خانگی دارند. ۲۵ درصد جمعیت روستایی و عشایری را بانوان تشکیل میدهند که ظرفیت بسیار بزرگی برای توسعه پایدار هستند.
وی در ادامه با تأکید بر لزوم حمایت هدفمند از این قشر، افزود: در تمامی روستاها صندوقهای خرد زنان روستایی راهاندازی شده که نقش موثری در تقویت اقتصاد خانواده دارد. ما از زنان توانمند حمایت میکنیم و سیاست ما توانمندسازی خانواده از درون است.
انتظاری بر ارتقای آگاهی زنان در مواجهه با بحرانها تأکید کرد و افزود: ما باید با آموزش مهارت های زندگی از جمله بحث تاب آوری، بر سلامت روح و روان بانوان توجه کنیم.
وی بر لزوم اجرای طرحهای غربالگری سلامت زنان روستایی تاکید کرد و گفت: ارتقای سلامت زنان، به ویژه در مناطق روستایی، با غربالگری از جمله برنامههای مهم ماست.
در ادامه این نشست، عباسی، از مسئولان استانداری، با تسلیت ایام و گرامیداشت یاد و خاطره شهدا، گفت: سلامت بانوان در مجموعه سازمان جهاد کشاورزی برای ما اهمیت ویژهای دارد. این موضوع باید با همکاری شبکه بهداشت استان و در قالب طرحهای مشترک، از جمله طرح ارتقای سلامت زنان و دختران، پیگیری شود.
وی همچنین با اشاره به لزوم بهرهگیری از ظرفیت علمی اساتید دانشگاهی، گفت: نباید تنها به فعالیتهای فعلی بسنده کرد. استفاده از نظرات اساتید و نخبگان میتواند کیفیت برنامهها را ارتقاء دهد.
دیدگاه تان را بنویسید