جهش 10 برابری تولید علوفه در اراضی دیم آذربایجان شرقی/ خبر خوش برای دامداران

جهش 10 برابری تولید علوفه در اراضی دیم آذربایجان شرقی/ خبر خوش برای دامداران

آذربایجان شرقی-ایانا- مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از جهش ۱۰ برابری تولید علوفه در اراضی دیم استان با اجرای طرح ملی جهش تولید در دیمزارها خبر داد.

جلال رحیم‌زاده با اشاره به رشد خیره‌کننده سطح زیرکشت و تولید نباتات علوفه‌ای در استان آذربایجان شرقی، گفت: طی پنج سال گذشته با اجرای طرح ملی جهش تولید در دیمزارها، سطح زیرکشت علوفه از ۳ هزار هکتار به ۳۵ هزار هکتار رسیده است.

 مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی، افزود: در راستای تبدیل آیش زرد به سبز و با هدف کاهش فشار بر مراتع، موفق شدیم سطح زیرکشت نباتات علوفه‌ای در اراضی دیم استان را به طور چشمگیری افزایش دهیم.

رحیم زاده اظهار کرد: در سال زراعی ۱۴۰2-۱۴۰3، سطح زیرکشت نباتات علوفه‌ای در استان به ۸۱ هزار و 962 هکتار رسید که شامل ۵۱ هزار و 483 هکتار کشت آبی و ۳۵ هزار هکتار کشت دیم بوده است. این میزان کشت منجر به تولید ۸۸۵ هزار تن محصول علوفه‌ای شده که عمده آن مربوط به یونجه است.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان با اشاره به برنامه‌های آتی تأکید کرد: پیش‌بینی می‌کنیم در سال زراعی جاری با بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری و استفاده از ارقام کم‌آب‌بر، سطح زیرکشت در اراضی دیم را به بالای ۳۵ هزار هکتار رسانده و تولید را به حدود یک میلیون تن افزایش دهیم.

رحیم‌زاده تصریح کرد: نیاز علوفه‌ای دام صنعتی استان ۲۸۵ هزار تن و برای دام روستایی و عشایری ۲ میلیون و 352 هزار تن است که در مجموع به ۲ میلیون و 637 هزار تن می‌رسد که با تولید حدود یک میلیون تن، هم اکنون قادر به تأمین ۳۸ درصد از نیاز داخلی استان هستیم.

وی در ادامه به تنوع محصولات کشت شده اشاره کرد و گفت: استفاده از ارقام اصلاح شده گیاهان علوفه‌ای مانند ماشک، گاودانه، خلر، نخود علوفه‌ای، یونجه، اسپرس، جو، ترتیکاله، سورگوم، چغندر علوفه‌ای، ارزن علوفه‌ای و ذرت علوفه‌ای نقش کلیدی در این موفقیت داشته است.

رحیم‌زاده افزود: تأمین نهاده‌های مورد نیاز از جمله بذور اصلاح شده، کودهای مناسب و حمایت همه‌جانبه از علوفه‌کاران در اولویت برنامه‌های ما قرار دارد. هدف نهایی کاهش وابستگی به مراتع و تأمین پایدار نیازهای دامداری استان است.

وی در پایان با هشدار درباره وضعیت مراتع گفت: با توجه به کاهش محسوس بارندگی‌ها در سال‌های اخیر و به تبع آن کاهش پوشش گیاهی مراتع، توسعه کشت نباتات علوفه‌ای بهترین راهکار برای جلوگیری از تخریب بیشتر مراتع و تأمین پایدار علوفه مورد نیاز است.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید