عباسی در گفتگو با ایانا خبر داد:

مبارزه بیولوژیک در باغات انار شهرستان جلفا

مبارزه بیولوژیک در باغات انار شهرستان جلفا

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جلفا از مبارزه بیولوژیک در باغات انار شهرستان جلفا خبر داد.

کدخبر: 107337

رضا عباسی در گفتگو با خبرنگار ایانا در آذربایجان شرقی، گفت: کنترل بیولوژیک عبارت است از استفاده از یک عامل بیماری‌زا یا یک حشره به‌منظور کاهش خسارت ناشی از یک نوع آفت ،که هدف آن تنظیم جمعیت موجودات است و می‌تواند به‌صورت طبیعی و یا با دخالت انسان اتفاق بیفتد.

 وی با بیان اینکه حشرات مهم‌ترین گروه از عوامل زنده هستند که در برنامه‌های کنترل بیولوژیک مورداستفاده قرار می‌گیرند، افزود: کنترل آفات در تولید محصولات کشاورزی به‌منظور کاهش جمعیت آفات زیر سطح آستانه اقتصادی، بایستی با اولویت روش‌های غیر شیمیایی و کاهش مصرف سموم شیمیایی جهت کم کردن آلودگی‌های زیست‌محیطی و استفاده از روش‌های کنترلی بیولوژیک انجام گیرد .

عباسی در ادامه از برنامه کنترل بیولوژیکی آفات در سطح بیش از ۲۰ هکتار از اراضی کشاورزی شهرستان جلفا در سال ۱۴۰۱ خبر داد و گفت: در حال حاضر یک واحد انسکتاریوم فعال در شهر سیه‌رود وجود دارد که کار تولید و پرورش عوامل مفید (زنبورهای تریکوگراما) را انجام می‌دهند و برنامه رهاسازی با استفاده از تله‌های فرمونی تعیین و به انسکتاریوم های طرف قرارداد ابلاغ می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در خصوص ضرورت و اهمیت توجه به جایگزینی روش‌های بیولوژیک، اهمیت تولید محصول سالم؛ آموزش‌های ترویجی لازم به بهره‌برداران  در قالب کلاس‌های آموزشی ترویجی انجام می‌شود.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید