کارشناس باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد:
افزایش ۳۳ درصدی عملکرد محصول زعفران با تغذیهی مناسب
کارشناس باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: مهمترین موضوع مورد توجه در مدیریت کشت زعفران انتخاب یک برنامه تغذیهای مطلوب و مفید است زیرا تغذیه مناسب مزارع زعفران در افزایش عملکرد محصول اهمیت زیادی دارد.

به گزارش خبرنگار ایانا در یزد، علی ایزدی بیان کرد: به طور کلی برنامه کودی و تغذیهای که باعث افزایش عملکرد کمی و کیفی زعفران میشود، شامل سه مرحله است، ابتدا در زمان آمادهسازی زمین و قبل از کاشت از ترکیبات انواع کودهای پتاسه و فسفاته به همراه ۴۰ الی ۸۰ تن کود حیوانی پوسیده در خاک استفاده میشود.
وی اضافه کرد :کود ازته به دلیل اینکه به سرعت در آب حل میشود باید حتیالامکان همراه با آب، آبیاری و یا در سطح خاک پاشیده شود ، این کود باید در دو تا سه مرحله مورد استفاده واقع شود، یک سوم کود ازته قبل از آب اول و دو سوم دیگر در بقیه مراحل رشد گیاه طی چند دوره مصرف میشود.
این کارشناس توضیح داد: همراه با آب دوم استفاده از اسید هیومیک، ترکیبات ازت، فسفر و پتاس ( مانند NPK ) بهمنظور رشد برگها و پیازها و ذخیره هرچه بیشتر مواد غذایی اهمیت زیادی دارد.
وی گفتک محلولپاشی جایگاه ویژهای در تغذیه زعفران دارد، بدین منظور توصیه میشود در برنامه کودی زمستانه، ماههای بهمن و اسفند همزمان با تشکیل و رشد بنهها (پیازهای) دختری، طی دو الی سه مرحله نسبت به این مهم اقدام شود.
محلول پاشی در فصل زمستان در مناطق گرمسیری در نیمه بهمن و در مناطق سردسیری در نیمه اسفند انجام میشود.
ایزدی خاطر نشان کرد: استفاده از مواد مغذی موجود در اسیدهای آمینه، جلبکهای دریایی، عناصر میکرو و ترکیبات فسفر و پتاس بهصورت محلولپاشی در زمان رشد رویشی اهمیت زیادی داشته و محلولپاشی مزارع زعفران باعث افزایش ۳۳ درصدی عملکرد محصول میشود.
دیدگاه تان را بنویسید