اجرای الگوی کشت و سیستم‌های نوین آبیاری برای تضمین تولید و حفظ منابع آب در دشت شهرکرد

اجرای الگوی کشت و سیستم‌های نوین آبیاری برای تضمین تولید و حفظ منابع آب در دشت شهرکرد

چهارمحال وبختیاری- ایانا- رییس سازمان جهاد کشاورزی استان در بازدید از یک مزرعه الگویی ۶۰ هکتاری در شهرکرد، بر ضرورت اجرای الگوی کشت و استفاده از روش‌های نوین آبیاری برای مقابله با چالش کم‌آبی تاکید کرد.

حسین بهرامی با اشاره به برنامه ابلاغی الگوی کشت استان، گفت: «بر این اساس، پنج هزار هکتار از اراضی استان برای کشت سیب‌زمینی در نظر گرفته شده که حدود یک هزار و پانصد هکتار از آن در شهرستان شهرکرد واقع است.»

وی دشت شهرکرد را یکی از کانون‌های اصلی کشت سیب‌زمینی در این شهرستان برشمرد و میانگین تولید در این منطقه را ۴۵ تن در هکتار عنوان کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با تاکید بر مواجهه دشت شهرکرد با مشکل کم‌آبی و افت شدید سطح آب‌های زیرزمینی، خاطرنشان ساخت: «رعایت اصول کشت و بهره‌وری آب، این امکان را فراهم می‌کند که با منابع آبی موجود، بدون وارد آوردن لطمه بیشتر به این منابع، کشاورزی تداوم یابد.»

بهرامی، مزرعه الگویی بازدید شده را نمونه‌ای موفق از این رویکرد دانست و تصریح کرد: «در این مزرعه از سیستم‌های نوین آبیاری با بهره‌وری بالا استفاده شده که ضمن حفظ منابع آب دشت، تولیدی نسبتاً خوب نیز به همراه داشته است.»

وی تداوم کشاورزی در دشت شهرکرد را منوط به حرکت به سمت چنین برنامه‌هایی دانست که مصرف آب را کاهش می‌دهند، اما به تولید لطمه‌ای نمی‌زنند و حتی امکان افزایش آن را نیز فراهم می‌کنند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان، «توسعه کشت‌های گلخانه‌ای» را از دیگر راهکارهای مدیریت منابع آبی در دشت شهرکرد عنوان کرد و از برنامه‌ریزی برای احداث پنج هکتار گلخانه در این مزرعه الگویی خبر داد.

این اقدامات بخشی از برنامه‌های کلی است که به گفته وی، هدف آن همسو کردن تولید کشاورزی با منابع آبی موجود و شرایط اقلیمی فعلی است.

 

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید