معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی:
زاگرس فقط جنگل نیست؛ یک زندگی است/ احیای زاگرس با مردم

تهران- ایانا- معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: ۹۰ درصد جنگلهای زاگرس فاقد حیات طبیعی بوده و برای نجات این منطقه باید جنگلداری اجتماعی را با مشارکت مردم دنبال کنیم.
رسول اشرفیپور در گفتوگو با خبرنگار ایانا با اشاره به اینکه بیش از ۹۰ درصد جنگلهای زاگرس فاقد حیات طبیعی بوده و شرایط خاص این منطقه باعث شده که مسائل آن فراتر از اقدامات صرفاً اکولوژیکی و کاشت بذر و نهال باشد؛ افزود: زاگرس به دلیل گستردگی بیش از ۳۳ میلیون هکتاری حوزه اثرگذاری خود و حضور جمعیت قابل توجه در روستاها و شهرهای پیرامون، نیازمند نگاهی جامع و آمایشی است که شامل همه ابعاد طبیعی، اجتماعی و اقتصادی باشد.
معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور تصریح کرد: در منطقه زاگرس با مجموعهای از نهادهای مختلف روبرو هستیم که هر یک فعالیتهای خود را دنبال میکنند؛ وزارت نیرو ساخت سد را انجام داده، شهرسازی توسعه شهرها را پیش برده و بنیاد مسکن برنامههای ویژه خود را دارد.
وی افزود: نبود انسجام و هماهنگی بین این بخشها چالشی جدی در مدیریت منابع طبیعی زاگرس ایجاد کرده است.
اشرفیپور با بیان اینکه جنگلداری اجتماعی تنها الگوی قابل اتکا و مورد توصیه نهادهای بینالمللی از جمله فائو و اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) است؛ خاطر نشان کرد: این رویکرد نسخهای یکسان و کلی نیست بلکه باید بومیسازی شده و متناسب با شرایط هر منطقه اجرا شود.
وی با تأکید بر اینکه سازمان منابع طبیعی برای پیادهسازی این الگو، مدل FLR یا احیای جنگل و چشمانداز را انتخاب کرده است؛ گفت: این مدل بهطور همزمان به سیمای طبیعی و سیمای انسانساخت سرزمین توجه دارد و میتواند ابعاد طبیعی، اجتماعی و اقتصادی را در کنار هم ببیند.
اشرفیپور با اشاره به اینکه پایه و اساس سند جنگلداری اجتماعی سازمان منابع طبیعی همین مدل FLR است؛ گفت: در بسیاری از نقاط زاگرس مؤلفههای اجتماعی و اقتصادی تاثیر بیشتری دارند و مدل FLR با انعطافپذیری خود میتواند به شکل مطلوبی این دو بعد را در مدیریت منابع طبیعی در نظر بگیرد.
خبرنگار: شهرزاد مسعودی
دیدگاه تان را بنویسید