مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان قزوین:

آغاز برداشت فندق از باغات قزوین/ پیش‌بینی برداشت ۲ هزار و 800 تن محصول

آغاز برداشت فندق از باغات قزوین/ پیش‌بینی برداشت ۲ هزار و 800 تن محصول

قزوین- ایانا- مدیر باغبانی سازمان جهادکشاورزی استان قزوین، گفت: فصل برداشت فندق از سطح ۲ هزار و ۶۸۵ هکتار از باغات استان قزوین آغاز شد و پیش‌بینی می‌شود حدود ۲۸۰۰ تن محصول از این باغات برداشت شود.

محمد پیله‌فروش، با اعلام این خبر، گفت: از مجموع باغات فندق استان، بیش از ۲ هزار و ۶۶۰ هکتار بارور و ۲۵ هکتار غیربارور هستند.

وی با اشاره به اینکه بیشترین سطح زیر کشت این محصول در منطقه الموت شهرستان قزوین واقع شده است، اظهار کرد: بخش رجایی دشت و رازمیان، به ویژه روستاهای هیر، ویار، یارود و آکوجان، از مهم‌ترین مناطق تولید فندق در استان هستند و روستای یارود را می‌توان قطب فندق‌کاری استان نامید.

پیله‌فروش میانگین عملکرد این محصول را حدود ۱۱۰۰ کیلوگرم در هکتار برآورد کرد و افزود: استان قزوین پس از گیلان، رتبه دوم سطح زیر کشت و تولید فندق را در کشور داراست. ارقام موجود در منطقه شامل ارقام بومی مانند گرد اشکور، شصتک، زرآبادی، سیاه الموت و سه‌گوش و همچنین ارقام خارجی و گرده‌دهنده است که رقم گرد اشکور حدود ۷۰ درصد باغات را پوشش می‌دهد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، کمبود نهالستان تولیدکننده نهال سالم و استاندارد، مشکلات صنایع تبدیلی و انبارداری، و همچنین مشکلات مربوط به آب‌رسانی و انتقال آب در روستاها را از مهم‌ترین مسائل و مشکلات این حوزه برشمرد.

وی بر اهمیت تشکیل تعاونی تولید باغداران فندق، ایجاد انبارهای مناسب نگهداری محصولات، ایجاد باغ مادری و نهالستان استاندارد، استفاده از ارقام مناسب و گرده‌دهنده، ایجاد صنایع مرتبط جهت نگهداری و فرآوری، دور آبیاری مناسب، هرس جهت نوردهی و کاهش تعداد تنه‌ها و تغذیه و کوددهی مناسب در باغات تاکید کرد.

پیله‌فروش با اشاره به تفاوت در توپوگرافی استان و توده‌های محلی موجود، زمان برداشت این محصول را از اواخر مرداد تا اواخر شهریور ماه اعلام کرد.

 

انتهای پیام

دیدگاه تان را بنویسید