کنجد محصولی طلایی برای کشاورزی کم آب بر
فارس- ایانا- مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون از برداشت کنجد از سطح 400 هکتار از اراضی این شهرستان خبر داد و گفت: پیشبینی میشود حدود 600 تن کنجد از مزارع برداشت شود.
فرهمند آقایی با بیان اینکه برداشت محصول از اوایل آبان ماه آغاز شده است و تا اوایل آذر ماه ادامه دارد، گفت: عمده کنجد تولید شده در بخش جره و بالاده شهرستان کازرون است.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در غالب مزارع کنجد این شهرستان روش کم خاک ورزی یا بی خاک ورزی استفاده می شود، اظهار کرد: بالغ بر 80 درصد مزارع کنجد به روش خاک ورزی حفاظتی انجام می شود که باعث جلوگیری از فرسایش خاک، حفظ رطوبت و افزایش ماده آلی خاک می شود.
آقایی افزود: کشاورزان علاوه بر ارقام محلی و بومی از ارقام داراب 2 و دشتستان نیز استفاده می کنند.
وی خاطر نشان کرد: تولید کنجد یکی از برنامه های مهم در مسیر اصلاح الگوی کشت و کاهش مصرف آب در شهرستان است، این گیاه با نیاز آبی کم، مقاومت بالا به گرما وکشت دوم در تناوب با غلات،گزینه ای مناسب برای کشاورزان مناطق گرم و خشک است.
این مقام مسئول به تشریح عملیات اجرای طرح تحقیقاتی کنجد در این شهرستان پرداخت و گفت: در سال زراعی جاری طرح انتخاب ارقام مشارکتی کنجد (PVS)در بخش جره و بالاده انجام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کازرون بیان کرد: با توجه به کیفیت بسیار خوب محصول کنجد شهرستان کازرون، بیشتر این محصول در صنایع تولیدی ارده، پخت نان، تهیه حلوا و شیرینی پزی های استان فارس و استان های همجوار مورد استفاده دارد.
دیدگاه تان را بنویسید